Elo
Przedstawiam wam Peugeot Jet Force.Skuter kupiłem w 2005 roku u niemca, przez 3 lata jeździłem na wtrysku ale zaczął się psuć to przerobiłem go na gaźnik .W zimę zdecydowałem, że skuter pozostanie u mnie i postanowiłem go zrobić. Zaczęło się od przerobienia go z wtrysku na gaźnik, po tym miałem niedosyt w postaci osiągów więc zamontowałem wydech LeoVince ZX, wario Malossi Multivar, sprzęgło Malossi Delta, przeciwtalerz Stage6, pasek Malossi X-Kevlar i pomyślałem że w parze z osiągami powinien iść wygląd, Jet i tak był porysowany, dużo czasu zajęło mi wymyślenie na jakie kolory powinien zostać pomalowany i padło na zieleń i srebro, obicie siędzenia zostało zmienione z niebieskiego na czarne. Musiałem dokupić 3 elementy bo po wywrotce nieudało Sie ich uratować. W przyszłości może zawita cylinder Malossi Sport 70cc który pozostał po wtrysku. I tak po zimie wszystko zostało złożone i pomalowane .Efekty widać na fotkach. 8) Komentować
Tuning:
- wydech LeoVince ZX
- sprzęgło Malossi Delta
- przeciwtalerz Stage6
- pasek Malossi X-Kevlar
- wario Malossi Multivar
- komputer (ECU) Malossi
- malowanie Zielono-Srebrno-Czarne
Niedługo oddaje zatartego Malossi Sporta 70cc do szlifu, zostanie także kupiony gaźnik 17,5 wzmacniane łożyska i dzwon sprzęgła Stage6 Wing Cooled Team i jak znajde to jakiś używany mocnieszczy wydech typu Laser X-Pro , Tecnigas RS II, RS70.
Musze Ci pogratulować doboru kolorów … w 100% pasują do tego skuterka ;}
No i dobrze że zmieńiłeś na gazior …
A mi się średio widzi ten szaryyy a tak to całkiem całkiem
No kolorki ładnie dobrane, podoba mi się w jaki sposób ten skuter ma zrobiony tylny amortyzator. A jak z osiągami??
kolorki zajebiste ten zielony taki luxx jest.
a tak niedawno niedowierzalem mojemu koledze jak mowil ze z wtrysku da się przerobić na gaźnik bo tez ma jetforca na wtrysku…
Zamiast szarego zrobiłbym czarny Faktycznie ciekawy amortyzator, tylko trzeba go było też dać na zielono :->
Podoba mi się. Ten pług pasuje do tego srebra na baku.
jak z osiagamiż
Super extra. Kolory te pasuję to Jeta
Pozdro.
Świetny tuning. Bardzo dopasowany. Tzn. - zielony mi się nie podoba, ale skuter ładnie się prezentuje. Czekamy na info jak z osiągami;)
no to ja jeszcze dodam że zajefajny skuterek
dobrze że zmieńiłeś na gaźnik
dobrze że ma normalne lagi z przodu
fajnie pomalowałeś
:->
:-o :mrgreen: :lol:
:-/ :-? :-x :shock:
:oops:
:evil: :roll: :!:
janica94 napisał:
dobrze że ma normalne lagi z przodu
A co to speedfight jest ? tam tylko są takie...
janica94 napisał:
:-) ;-) :-> :-D :-P :-o :mrgreen: :lol: :-( :-| :-/ :-? :-x :shock: :cry: :oops: 8-) :evil: :roll: :!:
dziecko neo...
osiągi na tym setupie to świetna przyspiecha i v-max na rolkach 7,7 88km/h
UP!!
przyszło kilka fantów :mrgreen:
- Malossi Sport 70cc po szlifie
- wysokoobrotowe łożyska NTN
- uszczelniacze
- pompka paliwa Mikuni
- gaźnik Dellorto 17,5
Jeśli uda mi się to w tym tygodniu będzie już zlożony :mrgreen: i pozostanie docieranie :/.
Fotki:
Witam bardzo ładny skuter i kolor pasuje znakomicie pzdr
UP!!
Jet Force juz złożony ,odpalony, wyregulowany zostało tylko go dotrzeć, stare łożyska to juz się do nieczego nienadawały. Wrzucam filmik z odpalenia i dwa stare jeszcze z 50cc.
Film:
http://www.youtube.com/watch?v=WiP8pnDlamI
http://www.youtube.com/watch?v=AmZoo68Dg4c
http://www.youtube.com/watch?v=fgCxteJDHYQ
Fotki:
[ Dodano: 12-09-2009, 22:05 ]
wrzucam kilka świeższych fotek z sesyjki na wiosce
[ Dodano: 16-02-2010, 20:05 ]
Mały zimowy up.
Zakupiony został wydech na Doppler S3R w chromie, głowica wtryskowa została zastąpiona przez głowicę od modelu gaźnikowego z cylka MHR Replica. Na głowicy wtryskowej z tego co się dowiedziałem powstawała kompra ok.7atm a na gaźnikowej powstaje ok.10-11atm. wiec powinien być mocniejszy. Aktualnie zbieram na adapter i kierownice Downhill. Prawdopodobnie zostaną spolerowane jeszcze ranty i jedna strona ramion felg.
stara wtryskowa
nowa gaźnikowa
wydech
[ Dodano: 23-08-2010, 13:11 ]
SPRZEDANY
W dobre ręce.