Witam, ostatnio zauważyłem grechot w silniku jest to 4t. A więc jak to zauważyłem od razu rozkręciłem kape i sprawdźiłem czy wario i reszta jest w porzadku, wszystko bylo ok, ale problem nadal tkwi więc pomyślałem że to coś z magnetem odkręciło się albo coś (wiem że to raczej nie możliwe ale lepiej sprawdźić) sprawdźiłem i wszystko ok, a więc pomyślałem wymieniałem ostatnio tłok pierścienie etc więc może zabezpieczenie wyleciało albo coś w tym stylu, rozkręciłem ale tam okazuje się być wszystko ok. ;/ kurde już nie wiem od czego to może być. Dźwięk jest taki jakby coś o coś obcierało. Wał sprawdzałem, łożyska ma ok. Co może być przyczyną?
hmm a nie stracił może na mocy ?
Może coś z zaworami albo rozrządem ?
moze nie szukaj przyczyny w silniku, tylko rozejrz się ogólnie po bzyku… mi kiedys się wydech poluzowal… znaczy srubka… i dzwonilo a ja rozkrecilem pol bzyka zeby to znalezc… i kiedys przez przypadek zauwazylem…xd
Człowieku, to razi w oczy!! Zainstaluj jakąś przeglądarkę, co sprawdza ortografię, albo pisz w Wordzie i wklejaj tu! I na tym forum używamy POLSKICH ZNAKÓW!! - Jacob555
no na mocy ciut stracił jakby nie patrząc, rozrząd i wawory ok patrzylem przed rozebraniem. A co do ogumienia to ten grechot jest tez jak stoi więc to odpada. a na śrubkę też nie wygląda bo tłumik zdejmowałem jak był już ten grechot i wszystko wydaje się być ok ;/
china 4T do dla mnie czarna magia ale może po prostu łożyska ,na wale
A mi to wygląda na zwory. Sprawdź je jeszcze raz Albo łańcuszek rozrządu jest słabo napięty(sprawdź, czy napinacz działa dobrze
napinacz dobrze na pewno dziala bo jak patrzylem po zdjeciu pokrywy klawiatury to ciasno ze szok byl, a zawory patrzylem szczelinomierzem i mialy dobra szczeline. A wał jak pisałem, sprawdzalem pchajac korbowód do przodu i bylo 0 luzu.
Lethaz napisał:
A wał jak pisałem, sprawdzalem pchajac korbowód do przodu i bylo 0 luzu.
no bo go na pewno sprawdzisz ręką
ręką wyczujesz dopiero jak będzie takie na maxa wyruchane
jednak padły łożyska dzisiaj kulki aż wylecialy wał nowy zamontowany. dzieki za odp pozdro closed
Dodaj moto do profilu - Jacob555