Elo!
Mam fona SE K850i i P1i chciałbym aby w którymś z nich uruchomić nawigację darmową oczywiście może wie ktoś z was jak to zrobić co wgrać i tak dalej aby był dokładna przynajmniej Polski… Mam już jakąś antene do nawigacji navible czy jakoś tak :mrgreen: proszę o pomoc bo kurcze nie mam do tej anteny płytki (przepadła) i nie wiem teraz jak to uruchomić by działało… a przydało by mi się
Pozdro! :roll:
Radze poszukać Nawigacji Garmin XT Mobile … nie jestem pewien czy java ją obsłuży ale w mojej n95’tce chodzi znakomicie … najlepiej wpisz na google.pl "Nawigacja K850i… tam wszystko będzie wytłumaczone ładnie
a czy tym nawigacją można ufać? tak żeby np. poruszać się po mieście bo jak pobrałem to zajmuje to bardzo mało miejsca a może to korzysta z internetu bo ja takiego nie chce! TO musi być full darmowe =)
I jak to jest z tymi mapami skąd mam je brać by były w moim telefonie chce pobrać raz najlepiej przez komputer wgrać do telefonu i już aby to się więcej z internetem nie łączyło tylko za darmo … bo ma mi to służyć do poruszania się głównie po jednym mieście
Adverion, chyba takiej nie znajdziesz bo to zawsze zeby mapy się tam posciagaly itp zeby dzialalo to jakos musi się połaczyc a się połoczy przez neta w fonie i ci zezre pewnie tą 1-2 zł za połoczenie a pozniej juz będzie darmo
1-2zł tak mało? hmmm… no ale najpierw tyel zeżre czy przed każdym wejsciem w nawigacje??
Mapki znajdziesz w necie zajmują około 1 gb … W garminie telefon za free szuka satelity tak z 2 , 3 min a potem już git jazda . wszystko ładnie pokazuje v-max itp . Polecam Garmina
A możesz mi podać dokładne linki co mam pobrać i co zrobić bo ja jestem raczej ciemny w sprawach nawigacji … Tak bardzo cię proszę :roll:
http://peb.pl/programy-nawigacyjne-i-mapy/231776-rapidshare-mapy-do-garmin-mobile-xt-6.html xD
No i do tego Garmin Mobile XT
Pomógł ?
Kup sobie navi za 200-300zł i będzie dobrze, bo w soniaczach będzie ci przygasać ekranik. A żeby mieć darmowe, to ściągnij jakiś inny program i wgraj mapy, bo systemowa navi ciągle się łączy z netem. Tylko nie wiem czy darmowo to coś znajdziesz. Kup w sklepie najtańszą navi i będzie git.
Ja mam jave i antene łączoną przez bluta… a można wgrać do innego programu inne mapy od innego programu np. mam program który jest do symbiana (ja mam java) i do tego programu mam mape Polski i ściągam jakis inny program i wgrywam mapę od tego programu pod symbian
Czy da się taką xD i jak się wgrywa mapę ?
Wrzucasz mape do komórki … Jeżeli masz program Garmin (najlepszy za free) to wrzucasz mapke na komórke do folderu Garmin …
tylko tego Garmin’a nie ma do systemu operacyjnego : java :-/
a panowie macie jakis paten na sony ericsona c702 ?? bo ja muszę se wykupić dostęp , do kozystania z nawigacji , 6 euro miećsiecznie , jedyne co mi działa to pokazuje gdzie aktualnie jestem
I tu panowie Symbian wyprzedza Jave o 150lat … taka prawda
Albo zainwestować w HTC z WMobile i cieszyć się nawigacją albo kupić Nokie z symbianem koniecznie w wersji powyżej OS 9.1 czyli ( OS 9.2 na przykład ) i zainstalowanie Garmina.
Do Javy są niby programy Nav4All itp. ale nie sprawdzają się tak dobrze , ( mówiąc prościej jest to najtańszy system nawigacyjny wykorzystany do tego celu ) trzeba posiadać odpowiednie certyfikaty by odpalić te programy. Jest tego tyle że głowa boli a dostać takie rzeczy jest jeszcze ciężej. A i sama nawigacja nie cieszy precyzją oraz prędkością działania.
Mój znajomy robił przeróżne cudawianki z SE k750i, ale jak dostał c702 jak wrona
to se dał siana z nawigacją po 2 tygodniach poszukiwań na forach.
więc już teraz wiem że nie mam co szukać GPS do mojego fona bo wszystkie będą lipne =/ lepiej sobie wgram samą mapkę…
Chyba że ktoś mógłby polecić jakiś GPS dobry do Javy? hmm ? :roll: oczywiście darmowy :roll:
Skoro masz P1i to czemu nie poszukasz jakiejś mapy na Symbianaż
Poszukaj takich:
MAPY:
NaviExpert
Igo
Smart2Go
Mapamap
Tottom
to P1i ma Symbiana!? czytałem w necie to że niby ma Jave…
Oczywiście, że ma! Tylko, że chyba to nie jest symbian jak na Nokię tylko jest to Symbian UIQ - poszukaj
no i dupa =/ GPS typowo pod symbiana na P1i nie lata =/