Głowica

Siema, dostałem dziś głowicę że skutera, i chce założyć do mojego skutera. I teraz pytanie jak sprawdzic zużycie tej głowicy i od jakiej pojemności ona była?

Skuter z której była zdjęty głowica to 4t, tyle wiem

Się ma i część i nara. Zakładaj se to na pałę jak leci, najwyżej dźwigienki zaworowe nie wydolą, rozrząd się skundli, mleko wycieknie z nieszczelnych zaworów. Umiesz już sprawdzać szczelność głowicy na mleko? Ja już umiem. Git patent. :wink:

Wlałem mleko i ropę i nic nie ciekło od strony tłoka, chyba nie musiałem ruszać sprężynami ?
A Teraz pytanie jak zobaczyć stan głowicy którą siedzi w skuterze ? I czy jest możliwe że przez nią skuter stracił na mocy i bierze olej ?

jaka jest średnica komory spalania? to ci powie o średnicy tłoka a to o pojemności

Ok, a jak zobaczyć w jakim jest stanie głowica którą jest w skuterze ?

popaczać na nią
sprawdzić na stole traserskim
sprawdzić szczelność zaworów i luzy na prowadnicach

No tak, ale czy da rade obczaić to jak głowica jest w silniku ?

jeżeli nie ma na niej żadnych oznaczeń to nie.
Ale pisałeś że dostałeś głowice a nie że dostałeś silnik z przykręconą głowicą do której nie możesz (???) popatrzeć. Wiec sie zdecyduj co dostałeś

Dostałem głowicę, i chce zobaczyc W jakim stanie mam głowicę którą siedzi w silniku w skuterze, bez jej zdejmowania

Jeśli zdejme głowicę to zakładając ja ponownie będę musiał kupić nowe uszczelki czy moge założyć na starą uszczelkę ?

nowe