Mam problem ze swoim skuterem 4T a konkretnie to z YukiMoto Pride 50cc no można powiedzieć już 80cc. Wczoraj wymieniałem cylinder i głowicę na 80cc wymiana poszła dość sprawnie, i udało mi się założyć nowy zestaw.. Lecz po założeniu i przejechaniu jazdy testowej skutera pojawiły się następujące problemy: -Skuter się dławi [ na niskich obrotach wszystko jest ok dopiero jak przekręcę manetkę na 2/4 gazu skuter nagle traci swoją moc i prędkość 40km/h maleje do 25km/h -Przy wkręcaniu się na obroty słychać strzały z tłumika tak samo jest przy schodzeniu skutera z obrotów, wali jak w rajdówce. Rozrząd jest ustawiony prawidłowo, mam dobrą kompresję. Co mam zrobić aby skuter w końcu pojechał więcej niż 40km/h ? Może wymiana gaźnika/dyszy ? Co byście mi zaproponowali bo już sam nie wiem co może być nie tak.
-Przy wkręcaniu się na obroty słychać strzały z tłumika tak samo jest przy schodzeniu skutera z obrotów, wali jak w rajdówce.
Tu jest problem, albo zapłon jest uszkodzony, albo rozrząd się przestawił. Zajrzyj do głowicy, czy rozrząd jest ustawiony prawidłowo. Sprawdź jak silnik pracuje na innym (sprawnym) module.
Zmieniłeś w gaźniku dyszę? Zakąłdając większy cylinder, montuje się większą dyszę i od nowa reguluje gaźnik. Warto by jeszcze dobrać do wariatora rolki.
Rolki wariatora ? Mam 3,5gr sportowe, więc myślę że powinny być okej.. Dzięki za odpowiedź jutro zajrzę do serca mojego skutera i napiszę czy coś udało mi się zdziałać .