Mam podobny problem z rometem rxl 4t.Mechanik w serwisie stwierdził, że minimum łożyska na wale do wymiany. I tu pytanie- czy trzeba wyjmować silnik z ramy, czy wystarczy tylko wydech i plastiki odkręcić. Porady jak je wymienić samemu bardzo wskazane.
Niestety silnik trzeba wyjąć z ramy.Najlepiej "przy okazji" zrobić remont silnika aby potem się nie okazało że za nie długi czas trzeba wymienić tłok lub coś podobnego.Koszt nie będzie wielki a święty spokój nie ma ceny ;).
P.S.zrozumiałem że chodzi o łożyska na wale korbowym ? :)
P.S.zrozumiałem że chodzi o łożyska na wale korbowym ? :)
Tak,chyba to łożyska na wale korbowym. Sa jeszcze jakieś inne przyczyny takich odgłosów ? Dzieje sie tak zaraz po uruchomieniu poza tym pali,jedździ jak opętany i spala 2,3 l/100km.
Lozyska walu raczej. U mnie win drgan lezala po stronie lozyska w przegladni
U mnie łożyska na wale i na sprzęgle są już trochę wyrobione. Gdy zdjąłem pokrywę przekładni i poruszałem dzwonem i wariatorem góra - dół i na boki to miały trochę luzu. Za rok planuję wymienić łożyska. Kupić jakieś dobre, np. SKF-y oraz komplet uszczelniaczy (bo chyba drugi raz tych samych się nie daje) i pobawić się w remont...
Dam rade sam to zrobić,dużo z tym ceregieli ? Do tej pory robiłem tylko jawki i simsony, żadnego automata.
Automat latwiejszy bo nie ma skrzyni biegow :)
Ja już mam rozwiązanie twojego problemy: Wyłącz komputerDooOminO napisał:
Automat latwiejszy bo nie ma skrzyni biegow :)
Jest tylko jeden problem nie uzywam komputera :*
skrzynia jest tylko automatyczna CVT http://www.motoress.com/images/Image/TECHNIQUE/IMAGES/CVT_pulleybeltpci.jpg
witam ten sam mam problem one tak pracuja glosno a powodem jest wlot powietrza i przy jezdzietaki jest odglos jakby cos w przekladni apoztym zmieniaj czesto olej ja zmieniam co 1500 km mimo ze prducent zaleca inaczej to so silniki po mojemu kosiarki po kazdej wymianie jest duzo cichszy to jest moje spostrzezenie a mam go juz 3 sezon przebieg 4673 km pozdrawiam
odgrzebujesz posta po 8 latach i nawet coś piszesz tylko że nawet nie podajesz o jakim sprzęcie piszesz