Zima się zbliża wiec postanowiłem zabrać się za tun Gilery stalker;) Mogę na tuning wydać 1700-2000zl Myślę nad tymi częściami; -Cylinder Polini Sport 70cc lub ?? -Wydech Yasuni Z lub hebo new performer 2004 moze coś innego?Moim zdaniem yasuni z lepszy. -Wał korbowy RMS Racing -Pasek Polini Kevlar -Sprzęgło Hebo N -Wariator Hebo Next Generation -I jakieś Łożyska wału i uszczelniacze [Nie wiem jeszcze jakie] Czy ten zestaw będzie dobry? Jeśli coś nie pasuje podać dlaczego;p Pozdrawiam.
Zestaw powinien być ok taki w sam raz do stuntu
Jeśli odpowiednio wyregulujesz to będzie idealnym skuterem do stuntu i nietylko
Co do łożysk to kup jakieś S6 teflon
Bardzo dobry zestawik
A według mnie setup sredni … ja nie wymieniał bym wału p/g maja mocne wały zmienił bym tylko łożyska … cylinder wybrał bym malossi sport a wydech yasuni R … bo jasiek Z nie będzie wyrabiał … wario hebo ok … sprzegło też może byc … przydał by się jeszcze jakiś gaziolek bo bez będzie to jezdzic jak kupa …
dorzuc do tego gaźnik 17.5
Zobaczę w jakim stanie jest wal:) gielera ma już przejechane 12000km.Wiec pewnie już kruchy… Gaźnik mam-17,5 Te nowsze stalkerki miały już 17,5 chyba od 2004r
mój ma ponad 30k i wał jest wręcz idealny :P piaggio/gilera robi bardzo mocne seryjne wały :) [ Dodano: 2008-09-23, 15:40 ]ielera ma już przejechane 12000km.Wiec pewnie już kruchy..
tylko gilery w wersjach SP miały seryjnie 17,5 przynajmniej z tego co mi wiadomo :PTe nowsze stalkerki miały już 17,5 chyba od 2004r
Ja bym nie dawał sprzęgła Hebo. Na twoim miejscu kupił bym Stage6 Racing Torque Control albo Polini 2G Evolution II Co do wario to jeszcze może być Hebo ale wolał bym Polini albo Malossi
Dlaczego nie Hebo?? Z tego co wiem bardzo dobre robią sprzęgła i waria…
Jest jedna przyczyna... Stage6 lub Polini jest dużo lepsze :)Bidon napisał:
Dlaczego nie Hebo??
Wał to syf, gorszy do serii… Po za tym dorzuć gaźnik i Yaska R i gitez ;p
A co do wydechu to wole dołożyć i mieć Yasuni R
[ Dodano: 2008-10-01, 20:34 ]
Dziś zamówiłem o to ten zestawik; -Cylinder Polini Sport 70cc -Łożyska wału i simmeringi Stage6 - HQ Teflon -Wydech Yasuni R -Sprzęgło Hebo N -Wariator Hebo Next Generation Wał jest idealny. A na pasek zabrakło kaski. Jak będę miał kase to kupie Pasek Polini Kevlar,jakiś lepszy dzwon. I może Gas Box Polini Gaźnik mam 17.5mm