Gilera stalker tuning

Zima się zbliża wiec postanowiłem zabrać się za tun Gilery stalker;) Mogę na tuning wydać 1700-2000zl Myślę nad tymi częściami; -Cylinder Polini Sport 70cc lub ?? -Wydech Yasuni Z lub hebo new performer 2004 moze coś innego?Moim zdaniem yasuni z lepszy. -Wał korbowy RMS Racing -Pasek Polini Kevlar -Sprzęgło Hebo N -Wariator Hebo Next Generation -I jakieś Łożyska wału i uszczelniacze [Nie wiem jeszcze jakie] Czy ten zestaw będzie dobry? Jeśli coś nie pasuje podać dlaczego;p Pozdrawiam.

Zestaw powinien być ok :slight_smile: taki w sam raz do stuntu :slight_smile: Jeśli odpowiednio wyregulujesz to będzie idealnym skuterem do stuntu i nietylko :slight_smile: Co do łożysk to kup jakieś S6 teflon :slight_smile:

Bardzo dobry zestawik :wink:

A według mnie setup sredni … ja nie wymieniał bym wału p/g maja mocne wały zmienił bym tylko łożyska … cylinder wybrał bym malossi sport a wydech yasuni R … bo jasiek Z nie będzie wyrabiał … wario hebo ok … sprzegło też może byc … przydał by się jeszcze jakiś gaziolek bo bez będzie to jezdzic jak kupa …

dorzuc do tego gaźnik 17.5 :wink:

Zobaczę w jakim stanie jest wal:) gielera ma już przejechane 12000km.Wiec pewnie już kruchy… Gaźnik mam-17,5 Te nowsze stalkerki miały już 17,5 chyba od 2004r

ielera ma już przejechane 12000km.Wiec pewnie już kruchy..

mój ma ponad 30k i wał jest wręcz idealny :P piaggio/gilera robi bardzo mocne seryjne wały :) [ Dodano: 2008-09-23, 15:40 ]

Te nowsze stalkerki miały już 17,5 chyba od 2004r

tylko gilery w wersjach SP miały seryjnie 17,5 przynajmniej z tego co mi wiadomo :P

Ja bym nie dawał sprzęgła Hebo. Na twoim miejscu kupił bym Stage6 Racing Torque Control albo Polini 2G Evolution II :stuck_out_tongue: Co do wario to jeszcze może być Hebo ale wolał bym Polini albo Malossi :slight_smile:

Dlaczego nie Hebo?? Z tego co wiem bardzo dobre robią sprzęgła i waria…

Bidon napisał:

Dlaczego nie Hebo??

Jest jedna przyczyna... Stage6 lub Polini jest dużo lepsze :)

Wał to syf, gorszy do serii… Po za tym dorzuć gaźnik i Yaska R i gitez ;p

A co do wydechu to wole dołożyć i mieć Yasuni R

[ Dodano: 2008-10-01, 20:34 ]
Dziś zamówiłem o to ten zestawik; -Cylinder Polini Sport 70cc -Łożyska wału i simmeringi Stage6 - HQ Teflon -Wydech Yasuni R -Sprzęgło Hebo N -Wariator Hebo Next Generation Wał jest idealny. A na pasek zabrakło kaski. Jak będę miał kase to kupie Pasek Polini Kevlar,jakiś lepszy dzwon. I może Gas Box Polini Gaźnik mam 17.5mm