gilera stalker , kompresja??

Witam posiadam gilere stalker na sprzedaż sprowadzoną ,ale sytuacja jest taka ,skuter muli gorzej niż najtańszy chińczyk (z kierowcą nie rusza a bez niego to ledwo co ) , mechanik powiedział że to kompresja i cyl do wymiany ,ale coś mi się nie zgadza , i kopka w ogóle nie odbija najpierw pomyślałem że to pasek ,ale czemu ta kopa nie odbija ,chyba że to inna usterka, a może to sprzęgło się ślizgaż?

Co do tego muła to sprawdź kompresje i będziesz wiedział a kopniak nie odbija bo wszystkie jego elementy albo chodzą na sucho albo sprężyna pękła

Otwórz przekładnię i zobacz stan podzespołów.

Sprawdz kompresje najpierw jeśli mechanik nie sprawdzal.
A ze kopniak nie odbija to pewnie sprezynka się rozleciala(bo jak go podniesiesz spowrotem to dalej można normalnie kopac?)
A co do paska to skuter wchodzi na obroty czy nie?

wchodzi na obroty i to dość szybko ale mocy nie ma w ogóle

nie ma mocy to kompresja na bank

chwytak startera jest na metalowej obwodce, posmaruj ja smarem i zaloz, z polksierzyca sciagnij od strony kopki simering, wyjmij polksię zyc posmaruj walek na którym się toczy pozniej zaloz spowrotem wszystki i kopka będzie chodzic , duzo razy takie cos naprawialem i nigdy nie byla peknieta sprezyna , gdyby pekla to kickstarter by nie drgnal

pozdroo

ok dzięki za pomoc ,widzę ze wy pijaki to masz browca , chociaż mnie to osobiście nie kręci :stuck_out_tongue: