Witam wszystkich!
Nazywam się Artur, mam 19 lat i jestem tutaj nowy na forum.
Z racji ze forum Mieloch jest w fazie wygaszania, przenoszę się na to
To smutne ze juz sie tym hobby prawie nikt nie interesuje, a fora upadaja
Postać główna to mój Stalker zakupiony w maju 2020r jako kompletna seria. Kupiłem go zaraz jak zdałem uprawnienia.
Nie będę raczej opisywał całej historii tutaj, gdyż możecie znaleźć ja tutaj (w razie likwidacji forum Mieloch, wrzucę tu lub gdzieś indziej jako archiwum)
Cóż skuterem nie jeździłem juz trochę długo (z rok może więcej, mniej, nie wiem sam w sumie). Dlaczego? Skończyły się prawdopodobnie juz pierścienie. Skuter tracił moc, pluł olejem po całej ulicy. Dodatkowo uszczelniacz pod pokrywa przełożeń zaczął puszczać
Skuter stoi do dziś w takim stanie w garażu nie odpalany od tamtego czasu… ale nie na długo gdyż w ta sobotę będzie reanimowana
Dotychczas jest jeszcze oryginalna 50cc, to się jednak zmieni. Wydech Laser X Pro, gaźnik 17.5mm zostają, gdyż w zupełności wystarcza. Ma być to tez jako od czasu do czasu jako zwykle daily.
Zakupiłem następujące graty:
- cylinder Motoforce Sport 70cc
- wkładka filtra Malossi
- nowy króciec, uszczelniacz pokrywy, uszczelki, olej do przekładni i takie tam…
Czemu tylko Motoforce? Celowo miał wpaść Sport 70cc z Malossi, ale auto pokrzyżowało plany i musiało wpaść coś tańszego.
Pomimo tego będzie to i tak super maszyna i moja pierwsza 70cc
Na przyszłość mam i tak jeszcze plany miedzy innymi:
- nowe plastiki zewnętrzne + nowa okleina którą juz mam
- felgi NRG 13"
- wariator Malossi Multivar
- pokrywa przekładni polakierować na nowo lub polerka
Jeśli macie jakieś pytania, propozycje lub coś innego, piszcie!
Czekajcie na update, najprawdopodobniej w niedziele
Pozdro!