Gilera Stalker 50/70cc - projekt by ado123

Witam wszystkich!

Nazywam się Artur, mam 19 lat i jestem tutaj nowy na forum.
Z racji ze forum Mieloch jest w fazie wygaszania, przenoszę się na to :slightly_smiling_face:
To smutne ze juz sie tym hobby prawie nikt nie interesuje, a fora upadaja :face_with_diagonal_mouth:

Postać główna to mój Stalker zakupiony w maju 2020r jako kompletna seria. Kupiłem go zaraz jak zdałem uprawnienia.
Nie będę raczej opisywał całej historii tutaj, gdyż możecie znaleźć ja tutaj :wink: (w razie likwidacji forum Mieloch, wrzucę tu lub gdzieś indziej jako archiwum)

Cóż skuterem nie jeździłem juz trochę długo (z rok może więcej, mniej, nie wiem sam w sumie). Dlaczego? Skończyły się prawdopodobnie juz pierścienie. Skuter tracił moc, pluł olejem po całej ulicy. Dodatkowo uszczelniacz pod pokrywa przełożeń zaczął puszczać :face_with_diagonal_mouth:

Skuter stoi do dziś w takim stanie w garażu nie odpalany od tamtego czasu… ale nie na długo gdyż w ta sobotę będzie reanimowana :grin:

Dotychczas jest jeszcze oryginalna 50cc, to się jednak zmieni. Wydech Laser X Pro, gaźnik 17.5mm zostają, gdyż w zupełności wystarcza. Ma być to tez jako od czasu do czasu jako zwykle daily.

Zakupiłem następujące graty:

• cylinder Motoforce Sport 70cc
  • wkładka filtra Malossi
  • nowy króciec, uszczelniacz pokrywy, uszczelki, olej do przekładni i takie tam…

Czemu tylko Motoforce? Celowo miał wpaść Sport 70cc z Malossi, ale auto pokrzyżowało plany i musiało wpaść coś tańszego. :expressionless:
Pomimo tego będzie to i tak super maszyna i moja pierwsza 70cc :sunglasses:

Na przyszłość mam i tak jeszcze plany miedzy innymi:

• nowe plastiki zewnętrzne + nowa okleina którą juz mam
  • felgi NRG 13"
  • wariator Malossi Multivar
  • pokrywa przekładni polakierować na nowo lub polerka

Jeśli macie jakieś pytania, propozycje lub coś innego, piszcie!

Czekajcie na update, najprawdopodobniej w niedziele

Pozdro!