Witam!! posiadam gilere runner z 2004r. założyłem do niej wydech hebo new perfomances ale mam problem, zmieniłem rolki na 1 g lżejsze, wsadzilem sprężynki do sprzęgła +15%, jak jeździłem to widziałem że skuter gdy dałem gazu na maxa dostawałbuczenia i nie przyspieszał tylko spadała prędkość. Teraz zajrzałem do gaźnika, spinke od iglicy miałem na samym dole (czyli że największe spalanie) w takim układzie podniosłem o 2 oczka ale jak jeździłem to po jakiś500 m skuter przerywał:/ dlatego też spowrotem obniżyłem o jedno oczko tą spinke od iglicy i niby jedzie dobrze, od 0-50 km/h dość szybko jedzie potem 60 ale dalej jakoś mu ciężko idzie, tzn dochodzi czasem do 85 km/h ale to raczej na ssaniu jak silnik jest jeszcze zimny, niewiem co robic, POMOCY !!!
Zamiast przestawiac iglice wystarczylo dac trochę więcej powietrza. Teraz mozesz dac wieksza dysze o 5, albo zwiekszyc dawke paliwa. Pozdro
Tylko że wykręcalem srube przepustnicy i i tak buczal po przekreceniu manetki i tak … dodam ze mam cylinder seryjny krociec dolotowy małossi i zamowiżem wariator hebo next generation, powinienem gaźnik jeszcze do wariatora ustawiać ??
Matko… A co ma sruba od przepustnicy do skladu mieszanki? xD Pod wario nie musisz ustawiac gaźnika. Pozdro
to jak mam zwiększyć ilośc powietrza ???
Zobacz swiece, to jest najpewniejsze, wydaje mi się ze powinienes zwiekszyc ilosc paliwa. Pozdro