Gilera Runner ( dag(L)as )

Witam chciałbym się pochwalić moją maszyną jest to runner z 2004 r (niby, nie jestem pewien jego wieku ) troszkę pozmienialem w nim rzeczy. jedyną jego wadą to niedzialające przednie zawieszenie. zdjecia dorzuce jutro … jeżeli chodzi o tuning mechaniczny to: wydech hebo new performer wariator hebo next generration ( rolki 3,4 g) króciec dolotowy małossi wklad filtra stage 6 double layer gaźnik dellorto 17,5 ( standard ) z dyszą 75 sprężynki sprzęgła top racing czerwone + 30% tuning optyczny: trochę pomalowany ale na razie to prowizorka bo gdy go kupiłem wyglądał trochę kiepsko chromowane manetki brewki białe klosze kierunkowskazów czachy na rejerstracji :stuck_out_tongue: neony Skuter w sumie w ciągłej regulacji, przez te deszcze nie mogłem sprawdźić ile jedzie bo kilka części naraz zmieniłem a jechałem ok 70 km/h i jeszcze się rozpędzał … zastanawiam się czy dorzucić sprężyne hebo dociskową czarną czy ona poprawia v-max ? pozdrawiam i zapraszam do oceniania ( na razie z opisu )

raczej sprężyna hebo czarna będzie za twarda… ona jest odpowiednia do skutera z samym wariatorem. Jeśłi juz to spróbuj ze sprężyną +30% Ale jeśli nie masz muła na starczie to nie warto :stuck_out_tongue: jeśli masz seryjnie gaźnik 17,5 to pewnie jest to runner SP?? przy tym setupie jaki masz to około 100km/h powinien jechać :stuck_out_tongue: po dobrej regulacji :slight_smile:

skuter jedzie mi niestety tylko 75 km/h, czy nie jest to wina rolek ? zdjęcia:

[ Dodano: 2008-09-26, 14:57 ]
sorki, idzie mi 75 jak się nie nagrzeje bo ssanie jeszcze dziala, takto to idzie mi niecale 70 km/h. co robic ? na cięszych rolkach z zestawu jest jeszcze gorzej :confused:

daglas napisał:

na cięszych rolkach z zestawu jest jeszcze gorzej :/

weź lżejsze rolki jak za ciężkie to ma muła lżejsze rolki i po strawie ;-)

ale własnie chodzi oto że jak sa lekkie rolki to szybko przyspiesza ale jedzie tylko 70 km/h :confused: co robic ?? czy może byc to związane ze świecą bo coś mam z nia zwalone … a poza tym niechce odpalac z rozrusznika … ??

wyreguluj moze

Zawsze bardzo podobały mi się runnerki i to się nie zmieńiło, Ogólnie bardzo ładna. Wyreguluj ją i śmigaj. Nie mam trochę przekonania do tego tłumika, jakoś za dużo o nim nie słyszałem i trochę długa ta zawinięta kicha z końcówki wychodzi, jedyny tego plus że jak pluje olejem to na tłumik nie leci jak u mnie. Ogólnie bardzo ładnie

no tak tylko ja już niewiem jak mam regulować, wszystko chyba spróbowałem …

[ Dodano: 2008-10-10, 16:46 ]
nowe fotki: