Gilera DNA

Witam

Mam kilka pytań odnośnie motoru o wyglądzie ścigacza Gilera DNA 50ccm. Przejrzałem chyba z tysiąc stron i na każdej piszą co innego … :cry: I komu tu wieżyc ? :?:

Czy warto ?
Czy jak się coś zepsuje łatwo o części ?
Prędkość maksymalna ?
Mam 1,85m czy nie będę wyglądał obciachowo ? wymiary motorku dokładnie ?
Co jest z tym zawieszeniem z przodu ? podobno bardzo miękkie ? Czy przeszkadza w jeździe ?

P.S Proszę adminów o nie usuwanie mojego tematu tak jak ostatnim razem człowiek chce się czegoś dowiedzieć :564:

To ma silnik P/G więc z częściami nie będzie problemu. Reszta nie wiem. :smiley:

Ona jest naprawde mała. Jak nie chcesz śmiesznie wyglądać szukaj czegoś większego :wink:

Na przykład…?

Np gilera runner jest duża. Ja mam 195 i na niej latam bez problemów.
Mysle ze aprilia sr tez by zla nie była chociaż jest mniejsza od runnera

Do czego będzie Ci on potrzebny?
Może crossa jakiegoś?

Kumpel miał taką DNA i całkiem wygodnie się jeździło, tzn ja jestem niski i było dla mnie w sam raz. Trochę się na baku można położyć i dużo większa wygoda niż na kiblu;)

hmm crossy mnie nie interesują…

Nie wiem a może Aprilia Rs dobra jestą jaką ma skrzynie biegów manualną czy automat ?

RS ? Manual oczywiście !
Minarelli AM6 jak większość …

To co możecie mi polecić ?

Yamaha R125, Honda CBR 125, NSR 125, Aprilia RS 125 <- biegówki jc.

Bardzo chętnie ale rodzice nie zgodzą się na coś takiego tata jeszcze ale mama… :evil: :570:

Chodzi mi o pojemność 50ccm.

moj kumpel ma tylko ze ma wydeszek MK cylider 70 i gaźnik 17,5 i idzie mu 100-105
ja mam 170 i dla mnie jest ok

Aprilia RS ta do rocznika hmm 2005 i jeszcze początki 2006 w każdym bądź razie nie ta najnowsza ma silnik Minarelli AM6 ta starsza chyba AM5 a ta najnowsza bo o ile mnei dobrze słuch doszedł od kilku znajomych co posiadają tą RS nową ma już inny silnik !! a ma taki jak w Derbi GPR 50R :wink: jak na mielochu to właśnie w zakładce Derbi GPR 50R są częsci i do tego derbi i do tej aprili bo praktycznie jest to samo :roll:

ArchDevil napisał:

Bardzo chętnie ale rodzice nie zgodzą się na coś takiego tata jeszcze ale mama..... :evil: :570:

Chodzi mi o pojemność 50ccm.

Yamaha TZR 50, Aprilia RS 50, Peugeot XR6

Dna spoko sprzet … mam i zadowolony jestem jezdzi się wygodnie i nie prawda ze wygląda się smiećsznie mam okolo 180 cm wzrostu i jest sii …

polecam tego bzyka … można fajnie się w zakretach kłasc i wgl …

P.S chce moja sprzedać jak cos … rok 2005 …

chyba w najbliższym czasie się zdecyduje na Yamaha TZR 50

tylko to motorek z manualną skrzynią biegów :slight_smile: Niby wiem jak się zmienia biegi ale jeszcze nigdy nie miałem okazji jechać takim motorkiem

Cóż od czegoś trzeba zacząć :slight_smile:

Kiedyś musisz się tego nauczyć.

Dokładnie :!: :stuck_out_tongue: To jak z jazdą na rowerze raz się nauczysz i nigdy nie zapomnisz :mrgreen:

Maly off top.
Ja jezdzilem 2 lata na biegówce, potem dwaa lata tylko skuter i na gpz bez szaprania ruszalem :smiley: