Witam,
jestem posiadaczem Gilery DNA po tuningu, problem, który z ną mam jest taki:
motorek bardzo szybko przyspiesza do ok. 60km/h i silnik jakby się wyłącza, gdy odejmuję gazu motorek jedzie dalej. Czy może jest to usyfiona dysza wys. obrotów?? Silnik działa dobrze i nic nie przerywa aż do granicy 60km/h - potem zgon :573: . Wie ktoś jakie mogłyby być przyczyny?? :566:
pozdrawiam,
Felga
Chodził dobrze i przestal czy odzawsze tak ?
Silnik nie kręci wyżej czy odcina zapłon >?
Może, tak jak mówisz, gaźnik zasyfiony.
Weź go może najpierw porządnie wyczyść, zanim na forum pytasz co to :->
Mialem podobnie gdy zalozylem stozek. Do 30-40 się rozpedzal, a pozniej takie objawy. Rozwiercilem dysze i wyregulowalem gaźnik;p Nalepiej przeczysc gaźnik, dysze i filtr powietrza. Jak nie pomoże to sprobuj założyć wieksza dysze. Odpisz czy pomoglo.
Możliwe że dostaje za dużo powietrza do gaźnika. :573:
"Chodził dobrze i przestal czy odzawsze tak ? "
chodził dobrze i przestał…
“Silnik nie kręci wyżej czy odcina zapłon >?”
mam wrażenie jakby odcinał zapłon, poprostu jakby się wyłączył, a gdy odejmę trochę gazu, silnik znowu chodzi
"Możliwe że dostaje za dużo powietrza do gaźnika. "
w to nie chce mi się wierzyć, bo w zeszłym roku z ciekawości przejechałem się całkowicie bez filtra powietrza [ok 300m] i rozpędził się do ok.90 km/h i mógł jeszcze więcej, bo nie dałem full gazu. wyczyszczę dysze i zobaczę co i jak…
Felga napisał:
w to nie chce mi się wierzyć, bo w zeszłym roku z ciekawości przejechałem się całkowicie bez filtra powietrza [ok 300m] i rozpędził się do ok.90 km/h i mógł jeszcze więcej, bo nie dałem full gazu. wyczyszczę dysze i zobaczę co i jak..
Byc moze to Ci przytkalo trochę gaźnik.
jak ci dysze zapchalo to jakim cudem ma się dobrze dobrac mieszanka ? skuter ci buczy bo dostaje samo powietrze a benzyny ma na tyle mało ze nie dochodzi do zaplonu, przedmuchaj dysze i powinno wystarczyc
Moim zdaniem będzie to kwestia zabrudzonego gaźnika tzn. rozbierz go dokładnie wyczyść przedmuchaj dysze ( najlepiej sprężarką ) złóż do kupy tylko żeby było to czyste i musi dobrze chodzi!! Bo sam tak miałem jechałem ok. 70 dąłem na full to zwalniał dałem troszkę mniej to przyśpieszał lepiej :lol: