Gilera DNA - pomocy

Witam. Jestem posiadaczem Gilery DNA 2001r. Tuning to jedynie sportowy wydech ZX. Po założeniu tłumika, motor strasznie mi zamula do 25km/h, a słyszałem że te tąumiczki biorę od dołu. Poradęcie co zrobić żeby miał dobre przyspieszenie? Moim zdaniem powinienem wymienić dyszę na większą, lub wymienić pompkę paliwową na większą, a więc myślę że problem tkwi w za małym dostarczaniu paliwa. Zaż mój kumpel po zmianie wydechu też tak miał, i jedynie zmiana wariatora poprawiła jego przyspieszenie. Może wystarczy jak wymienić rolki Proszę poradęcie! Do tego mam zryte sprzęgło. Ześlizguje mi się że jest prawie całkowicie przefarbowane na różowo. Jakie polecacie sprzęgło? Hebo N? :-> Potrzebuje takie, żeby pasowało do seryjnego cylindra, jak i w przyszłości do 70ccm sport. POZDRO! V-max - 98km/h

No to jak kupiłes ten tłumik w jakims sklepie internetowym to powinno pisac jakie części zalecaja wymieniłeś przy zamontowaniu tego tłumika… jak nie to poszukaj na skuterdoktor.pl… A sprzęgło szukałem i nie znalazlem… przykro mi. pozdro :slight_smile:

co TY zrobiles ze DNA lata CI 98??? :shock: :shock: :shock:

arbuzjo napisał:

co TY zrobiles ze DNA lata CI 98???? :shock: :shock: :shock:

Zapewne licznikowe, choć na sportowych wydechach po profesjonalnej regulacji da się tyle osięgnąć i w realu. Co do tematu: Rolki powinieneś dostać w zestawie. Jeśli ich nie założyliście, lub są zże, to polecam coś w granicach 5.3 -6.5g . Jeśli sprzęgło zu?yte, to oczywiście do wymiany, Hebo N będzie dobrą propozycją, do 50cc jak i 70cc. Tam w zestawie dostaniesz odpowiednie sprężynki, jeśli jednak zostajesz przy tym sprzęgle, to sprężynki co najmniej +15%. Regulacja gaźnika- obowiązkowa. Regulacja dyszami, składem, możliwe, ze trzeba będzie podnieść lekko iglic?.

jak już będą miał wariator i sprzęgło z dzwonem, ile odłożyć na regulacją? czy sam to mogę zrobić?