Witam
Mam pytanie gdzie sie wlewa olej do przekladni w Aprili Leonardo
150 ccm zapomnialem dodac a nie mozna edytowac Za cholere nie moge znalezc tego w internecie
https://ibb.co/mzyTKkm
https://ibb.co/DGMSQ72
Ta na czerwono jest do spuszczania ale ktora sie wlewa
teraz tak mysle i poczytalem ze chyba ja wcale nie spuscilem oleju z przekladni ja odkrecilem tylko to srebrne na zdjeciach do okola srubki i po zdjeciu wylecialo troche oleju ale tam chyba nie powinno go byc moze to byl tylko jego nadmiar sam juz nie wiem
a jakies filmiki z wymiana w aprilla Scarabeo czy coś? nie ma? serwisówki od takiego modelu nie ma?
bo tam były dwa silniki, rotax i jakis inny a tylko ty wiesz który masz
To jest silnik rotaxa filmiki patrzalem ale w scarabeo jest to zupelnie inaczej u mnie tak nie ma serwisowki patrzylem ale kompletnie nie moge tego znalezc ale czy ja faktycznie spuscilem ten olej zdjalem tylko ta srebrna oslone i tam jest wiadomo wariator pasek itd i tam chyba nie powinno byc oleju moze to byl jego nadmiar wyrzucony a olej w przekladni jak byl tak jest prosze o odp bo moze nie ma co sie glowic gdzie sie wlewa olej do przekladni
zrób zdjęcie obudowy sprzęgła od tyłu i troszke od dołu - tak jakby aparat leżał na ziemi po lewej za skuterem
Ok znalazlem jednak spuscilem ten olej bo odkrecilem ta srube zaznaczona na czerwono a wlew jest jak krowie na rowie z biala plastikowa nakretka.
Dobrze chciales zrobic zdj wlew jest z tylu ale lekko na gorze taki bialy plastikowy nie wiem jak moglem go wczesniej nie zauwazyc.
Pozdrawiam
tylko nie przelej. wchodzi 100 lub 120ml a nie leje się aż zacznie wyciekać wlewem -to nie skrzynia w samochodzie. Tzn najczesciej tak sie leje i czesto jest wytłoczone na bloku ile wlać.
Ok dzieki mam jeszcze pytanie czy k2 matic 75w90 bo taki jest zalecany bedzie dobry dobr jakosc ?
styka
U mnie w miescie nie ma 75w90 jeat tylko hipol 80w90 czy moglbym taki wlac czy nic sie nie stanie bo zalecany jest 755w90
Witam,
Nie chce zakładać nowego tematu a mój problem polega na tym, że u mnie z przekładni jak jadę powyżej 100km/h wywala olej z przekładni przewodem odpowietrzającym.
Ilość oleju była wlana zgodnie z serwisówka bodajże 110ml 75W90. Jakieś pomysły? Czy to wina jakiegoś przedmuchu w przekładni?