nasza szkola ze wzgledu na te majace sie zmienic przepisy nie podjela sie mozliwosci zdawania przez uczniow na karte motorowerowa. Mam 13 lat i chcialbym zdac sobie do stycznia. Tylko teraz gdzie ? Czy musze cos za to placic? Jak wyglada test praktyczny i test teoretyczny? Czy oni mi tam wszystoo wytlumacza? Bo jesli chodzi o obsluge skutera to jestem zielony bo jeszcze nigdy na nim nie jezdzilem.
Pomocy !!!
Późno się kolego wziąłeś za zdawanie karty motorowerowej, sezon się już kończy i raczej nie dasz rady się na stare przepisy załapać. Jednak możesz się na policji i OSKach zapytać.
Jeżeli masz 13 lat w dniu wejścia w życie ustawy (tj. 19 stycznia 2012) to i tak karta przepadnie i jak ukończysz 14 lat będziesz musiał zrobić AM z tego co się orientuję.
jeśli zrobi karte do 19 stycznia to będzie tylko wymiana na AM. Gorzej jak nie zrobi. A karte można zdawać w np szkołach jazdy, w WORDzie. Jak masz w swojej miejscowośći jakąś szkołe jazdy to sie popytaj tam. Moi koledzy tak zdawali i oni płacili 150zł
Ja dzisiaj zdawałem w Ośrodku Szkolenia Kierowców w moim mieście i za wszystko czyli egzaminy teoretyczny+praktyczny+pierwszą pomoc zapłaciłem 100zł.
Wie może ktoś czy gdzieś na Śląsku jest jeszcze organizowany egzamin na kartę motorowerową?.
Zapytaj w WORD . Ja zdaję we wtorek
ja zdawałem w WORD-zie.Kurs kosztował 123 zł teoria była na odwal się panie a jazda to slalom,3 8-ki i 10 m po prostej