Witam. Mam chinczyka ferro 50. Nie mogę wyregulowac Gaźnika. Gdy odpale motor chodzi nie równo. Reguluje powietrzem ale to nie daje rezultatów obroty faluja. Dzisiaj gdy jechałem zauważyłem że wyleciala mi taka jak by uszczelka pomiędzy gaznikiem a kolankiem. Jak mi się uda to jutro dodam film z problemem. Aa dodam Jeszcze że czyscilem gaźnik. Mogłem coś źle poskładać? Proszę o pomoc
mogłeś coś źle poskładać, możesz mieć nieszczelny dolot, a do tego możesz mieć ten gaźnik uszkodzony
Dziś postaram się nagrać film i wrzucę. A jeszcze prośba. Niech ktoś opiszę jak dokładnie ustawić gaźnik. Na forum czytałem ale tylko o skuterowych gaznikach
Doszczelnij dolot[uszczelki pomiędzy kolankiem a gaźnikiem i głowica] a gaźnik prostszy jak w kuterku,reg;śrubka mieszanki-wkręcasz to wzbogacasz wykrecasz zubarzasz,iglica góra duł na rowkach stadart po środku[indywidulnie do każdego moto ],dysza standart 71,można dać 80 po zdjęci blokad o ile takowe są.Proste jak budowa siura dwie kólki i rura:D
Jest. Chyba znalazłem przyczynę złej pracy. A przyczyną są zawory. Ale od Początku no więc tak. Uszczelnilem dolot dokrecilem i odpaliłem. Nic się nie zmieniło ale słychać było takie syczenie jak by powietrze pierwsza myśl źle dokrecilem. Prysnalem na łączenie WD 40 ale wszystko szczelne. Podkorcilo mnie odkręcić pokrywke zaworu ssacego odpaliłem a tam fontanna z oleju. Odkrecilem też pokrywke zaworu wydechowego. Znów odpaliłem i zaczął się lac olej jak z kranu. Gdy wyciekla wystarczająca ilość obroty się ustabilizowaly silnik zaczął pracować równo.
Jak myślicie regulacja wystarczy czy trzeba będzie kupić drugie zawory?
Dobra. Uszczelnilem gaźnik. Ustawiłem zawory. Teraz Gaźnika nie mogę wyregulowac. Nie wiem co jest. Nie mam już do tego siły. Gdy ustawie go żeby chodził jak najbardziej równo to i tak faluja. Nie trzyma obrotów. Pomocy! Przejechane ma dopiero 1890 km
przypnę się do tematu i zapytam jaką dyszę dać po wymianie cylindra na z 50 na 72ccm ? jaką dokładnie kupić aby pasowała bo ciężko mi wgl ogarnąć jaki to model gaznika itp , gdzie znajdę jakies info o nim ?
dokładnie to musisz kupić kilka i sprawdzić
Adam, nie da się powiedzieć jaka ma być. Dysze to kilka zł więc nie ma dużego uszczerbku na budżecie. Mój (50ccm) fabrycznie miał #88, ale po zmianie na #90 idzie lepiej. A na #85 nie miał już takiego ducha. Jak widzisz, różnice malutkie a znaczące.
Zobacz jaką masz i kup kilka sztuk numerków większych.
A w moim przypadku co może być bo mi się już pomysły skończyły
Masz gdzieś lewe powietrze , musisz dobrze sprawdzić wszystkie uszczelki. Spróbuj popsikać jeszcze raz pokolei cały układ i sprawdzaj czy obroty się zmieniają.
No więc od początku. Rozkrecilem cały gaźnik wyczyscilem. Dorobilem uszczelke pod krociec który łączy się z głowica. I taki o to efekt;
https://m.youtube.com/watch?v=sSY4zGaFzDI
Co jest grane?? Wie ktoś? Bo ja już nie mam pomysłu
Proszę o śledzenie tego tematu