Gaźnik

Witam
2 tygodnie temu dałem skuter do serwisu na ogolny przegląd i z jedną usterką. Usterka polegała na tym że podczas stania skutera i dodania gazu na wyzsze obroty zaczynała kapać benzyna z komory pływakowej. teraz już tego nie mam ale za to dzieje sie tak podczas jazdy czyli ogolnie zalewa go. Dodam że skuter był regulowany przez mechanika choć i tak gaśnie ja próbowałem też go wyrególować wczesniej ale ni chu....
Co moge zrobić z tym wyciekiem zatakć tą rurkę?

zrób fotkę o jaką rurkę ci chodzi bo jedna jest do spustu paliwa z gaźnika i to może ona jest nie dokręcona , a najlepiej śmigaj do serwisu gdzie go robili i niech to naprawią łącznie z regulacją - w końcu jest gwarancja.

Skuter ma rocznik 2005 gwarancja skonczyla sie w 2008 roku ;). Powiedzieli że gaznik był czyszczony wyregulowany i nie widzieli żeby uciekała benzyna. To jest rurka którą ucieka paliwo np jakby skuter się przewrócił tam jest właśnie ta śrubka i jest dokrecona

hmmm , możliwe że poziom pływaka jest źle wyregulowany i dlatego przelewa , musisz rozebrać gaźnik i wyregulować blaszką poziom pływaka tak by zamykał dopływ paliwa jak jest zalany odp. ilością paliwa. zrób fotę tego gaźnika i miejsca z kąt się przelewa .

Zaczołem się trochę bawić śrubką od obrotów. I zauważyłem że wkrecając ją benzyna corac mocnej zaczyna się wylewać, a skuter robi sie coraz nardziej mułowaty. wiec wykreciłem tą śrubę do konca, a skuter ożył zrobił się zwawszy niz po wyjezdzie z serwisu a na tej rurce były śladowe ilości benzyny. ale pojawił sie kolejny problem po puszczeniu manetki skuter odrazu gasnie a jadac i dodajac gazu gdy na chwile puszcze skuter raz szarpie jak by się wrzuciło niższy bieg. Jak to wyregulować? Opuścić igile o jeden ząbek?. Jak się reguluje tą śrubką od mieszanki bo już zapomniałem?
http://motor-x.pl/images/800x600_t/images/f871f09a3bd75391c673b95c39fb7aed.jpg.jpg

Benzyna wylewa się tą różową rurką

Prosze o szybką pomoc gdyż skuter mi jest potrzebny