Witam mam problem z gaźnikiem kopiłem gaźnik i on ma 2 wejścia nie ma na podciśnienie wiec go nie zamontowałem rurki i nie chce mi odpalić jedynie jak wstrzyklem strzykawka do cylindra to odpalił ale zgasł od razu. i co teraz zrobić z tym wężykiem od podciśnienia i do czego służy podciśnienie ??
http://www.speedyshare.com/366484488.html tutaj sa zdjęcia gaźnika nie wiedziałem jak wsadzić na forum
U mnie podciśnienie jest do gaźnika podłączone …
to gdzie jest wejscie do wezyka od podcisnienia w tym gaźniku moglbys wskazac w jednym z zdjec
Hmm, u mnie jakoś inaczej jest. Jest podłączone podciśnienie do gaźnika i wężyk idzie gdzieś w stronę baku a tu ?
tu jest podłączony do krućca
A jeszcze niech kolega napisze jak miał w poprzednim gaźniku
może i się myle ale oryginalny gaźnik od roxa nie różni się chyba jakoś szczególnie od dellorto??
oryginalny gaźnik roxa to jest właśnie dellorto PHBN 12mm
a koledze proponuje zrobić tak
wypiąć wężyk podciśnienia , iść do sklepu z zaopatrzeniem wnętrz albo budowlanym, dopasować dysze, czyli to wejście na ten wężyk, tylko żeby z drugej strony był gwint, zrobić dziure w krućcu, przykręcić dysze(wejscie wężyka podciśnienia,) i z zewnątrz zalać klejem dwuskładnikowym żywicznym(dla szczelności i wytrzymałości)
często robiłem takie bajery przy podłanczaniu gasbox’a zamiast stosować twójnik na gaźniku.
Pozdrawiam
moj poprzedni gaźnik to gurtner 12 mm
[ Dodano: 28-01-2009, 15:23 ]
Witam wiec zrobilem jak mi napisaliscie dziure w krucu na podcisnienie i nic nadal chyba benzyny nie dostaje co teraz?