Tak jak w temacie interesuje mnie czy przy 50 ccm duzo by dal ten gaźnik??? Czy spalanie się duzo zmieśniał?? Czy moze uszkodzic jakos cylinder seryjny. I w ogole chce wszystko wiedziec na temat takiego gaźnika w 50ccm.
ten gaźnik duzo nie da moze te z 5 km/h spalanie z 1 l moze wzrasnoc i nic nie uszkodzi w cylindrze i jakbys zmienial gaźnik można byloby zainwestowac a stozek
nie bo myslalem sobie zeby jak uzbieram kase to sobie taki kupić i jak cylinder padnie to od razu wsadzic 70 LC sport.
Mozesz tak zrobić kolega mial przy seryjnym cylku 50 gaźnik 17.5 to mu nic nie uszkodzilo tylko będzie trzeba trochę podregulowac
no i stozek zeby go nie dlawilo
ReKoRd napisał:
no i stozek zeby go nie dlawilo
Stożek jest zbyteczny w 100% 17.5 to nie jest taki rozmiar, żeby wkładać do niego stożek...
A co do spalania to wzrośnie może o 0.5 l. Wszystko zależy jak go wyregulujesz...
U mnie spalanie dużo nie wzrosło na 17,5. ani nie dało poprawy osiągów.
A jaka dysza najlepsza pod taki gaźnik na serrii cylku???
na oko ok 65
Marian a ty jezdzisz na 17,5??? A przyspiesznie się w ogóle nie zmieśniał?
Przy zmienianiu gaźnika na większy zmienia się właśnie przyspieszenie i chłodzenie silnika, no i jeszcze v-max.
Ale przy 17.5 różnicy praktycznie nie odczujesz (może minimialną) Liczy się to, że silnik nie będzie się tak “pocił”
Chyba że byś zmieńił na 19mm albo 21 to wtedy różnice odczujesz. Ale to wtedy już przydał by się cycek większy…
Mam w planach co najwyzej sporta to nie bede ladowal 19 czy 21
ja odczułem różnice … został tylko seria (wał>cylinder) i miał troszkę opory zeby przyspieszać od 50-80 … założyłem 17,5 i dostał innego ducha … od razu miał ochote żeby walczyć i wychodziło mu to ^^ regulacja wakuometrem , hamownia u znajomego, 10l benzyny 2 dni i silnik chodził muaaa …