gaźnik czy co?

Siema mam problem. Dziś czyściłem mój filtr powietrza. Postanowiłem odpali sobie skuterka bez filtra. Okazało się że z tej dużej dziury w gaźniku na którą nachodzi filtr tryska mi paliwo czy cos tak jakby m?awka leciała. Co to może był? Pomóżcie. A i skuter ma lekkiego muła.

Hm mogę był membranki walniżte, ale w neosię kuzyna też tak było więc nie wiem. A muł to oczywiste przecież gazior wtedy bierze więcej powietrza niż ze stożka;P

Ale muła ma jak mam normalnie filtr zalozony nie jak mam scięgniżty. Membranki nie bo niedawno były wymieniane nie wiem. ;/

[ Dodano: 2008-08-28, 20:17 ]
P.S. On normalnie jezdzi i wszystko tyle ze to zauwazylem i niewiem co jest tego powodem. :frowning: A pryska tym paliwem jak dodam gazu.

Nie wiem u mnie powietrze z pod śruby w filtrze leci a membrany nowe.

A tak p[ozatym kłania się regulacja gaziora

No moze tak ma byc ale jedzie ladnie tylko ma muła. Ja nieumiem regulowac gaźnika i w tym sek. :frowning:

[ Dodano: 2008-08-29, 08:10 ]
Sluchajcie moze spróbują się nauczy? regulacji. Pomóżcie mi a na pewno się odwdziżcze.
[img=http://img514.imageshack.us/img514/9168/gaznikmo9.th.jpg]
Po?yczyżem obrazek od Regisa. Z posta o ssaniu. Więc tak. Te 2 śruby co na obrazku służą do regulacji. Powiedzcie mi do czego sąu?y pierwsza, a do czego druga. Ktąra do mieszanki czy co. I co bede robil jezeli bede je wrecal i wykrecal.

Nic na obrazku nie widzę ale ta złota śrubka ze sprężynk? która jest na śrubokręt krzy?akowy sąu?y do regulacji obrotów. Ta na płaski która jest w środku i jest szara/srebrna, sąu?y do regulowania mieszanki. Jak ją bardziej wkr?cisz, będzie dostawałwięcej paliwa. Jak będziesz wykręcać to mniej. Aby sprawdzić czy za duzo czy za mało wykr?caj świece i patrz jaki ma kolor. Reguluj na ciepłym silniku. W najgorszym przypadku możesz zatrze?:wink:

Czyli śruba od mieszanki to ta która jest bliżej filtra powietrza taką

Nie zawsze. U mnie olej się reguluje nie na gaźniku tylko na silniku. Na gaźniku u mnie sa tylko obroty a przewód od oleju nie idzie do gaźnika tylko do silnika wchodzi

O mam mniej więcej taki jak ten:

A jaki maszł? Seryjny?? Napisz jaki ew rocznik sqtera

Mam orginalny gaźnik sr-ka rocznik 98 SR Netscaper ;p

Wiem od czego jest ta pierwsza ta mniejsza od obrotów od regulacji wysokości przepustnicy ale niewim od czego jest ta bliżej filtra powietrza. ;/

Jak przy wlocie powietrza czyli pewno od powietrza :wink:

Czyli od mieszanki gdzie mam regulacje? ;p

Wchodzi jakis przewód z olejem do silnikaż? Do silnika wchodzi linka która jest po?aczona z linka od gazu i one dzialaja jednioczescnie - odkrecasz gaz to odkrecasz ta druga linke ktora puszcza więcej oleju czyli im więcej gazu tym więcej oleju puszcza i regulacja jest przy wejsciu tej linki do silnika o ile dobrze kojarze. u mnie ta linka wchodzi po lewo patrzac od tu?u tak jak się koczy przekładnia zakładając ze początek jest przy kole. Gdzybym miał więcej czasu to bym foto zrobić ale zaraz na impr lece

Odradzam ci samemu regulacje gaźnika Szczególnie w 2T … zła proporcja = -Za duża temperatura = dziura w tłoku zniszczenie tłoka -Za mała dawka paliwa = zatarcie cylindra -Zła regulacja i tak nie będzie dobrze jeździć.

Juz jest dobrze. Wyregulowałem sam i pomógł mi kumpel. Pozdrawiam.

Ja reguluje sam bo jak mi to robi ktoś kto ma pojęcie to jest ok, tylko że na drugi dzień mi nie odpala, albo nawet po chwili kiedy zgaśnie. Teraz mam ok tylko gdy jade 56km/h zaczyna go muliż i jest taki basowy dłwiżk, jakby lewe powietrze dostaważ. Miałem dziurę w puszcze od filtra wypaloną przez cylinder ale zakleiżem to taśmę taką szarą co na filmach twarz zaklejają bo mechanik tak doradziż… wiecie co moze byc nie taką

Od której strony to zakleilesą?:stuck_out_tongue: Jak od srodka to nic to nie da :stuck_out_tongue: Najlepiej bylby to zaspawac, albo kupić nowy filtr( ew. puszke). Dzieje się tak, nawet jak jedziesz na mniejszym gazie?? Pozdro