Witam mam pytanie co jest nie tak z gaźnikiem podczas zmiany dyszy gdy złożyłem gaźnik i odpalilem to benzyna mi wycieka ciurkiem przez taka rurke ?? co moze byc nie tak
- PO co zmieniałeś dysze??
2. Leciała pewno z rurki wyrównującej poziom w komorze pływakowej.
jak odpale skuter to leci mi caly czas benzyna z tej rurki z kom plywakowej na samym dole gaźnik to gurtner 12 mm
zakręć tą śrubkę co jest nad tym wężykiem
tam nie ma żadnej srubki
na dnie tego dekla nie ma żadnej śrubki/zaworu do spuszczania syfu z komory pływakowejść
ale tam nie ma to jest gaźnik gurtner 12 mm
to nie wiem…
tam jest taki zaworek spustu na sprezynce tak jak odkrecilem gaźnik i nalalem tam wody to nic nie lecialo dopiero jak się podnioslo do gory a jak zlozylem to jak odpalilem nic nie robilem to lecialo juz bez podnoszenia
jak ty gaźnik wodą czyścisz to powodzenia
A co nie można jak później ma czas 2-3 h żeby odparowała cała woda do końca to czemu by nie???
nauczcie się pisać po polsku :lol: kłos
Nigdy nie ma 100% pewności, że wszystko wyparuje. dzodzol, sprawdź czy na pewno dobrze poskładałeś lub nie uszkodziłeś
odkręć komorę pływakową i zobacz czy ta rurka przez którą ci cieknie nie pękła w środku…
Chłopie ty się Boga nie boisz ? od bajtla mnie uczyli żeby nigdy nie czyścić WOD¡ BOŻE … wracając do tematu w sumie go nie rozumieć paliwo ci wycieka albo uszkodziłeś gaźnik i gdzieś się leje bo nie szczelny , albo coś z komorą pływakową i ci nie zamyka zaworek mogłeś coś przestawić , no i to chyba tyle możliwości Pozdrawiam.
Edit. Teraz doczytałem że ci leci z tej rurki no to masz nadmiar paliwa zaworek zrypałeś albo przestawiłeś na pływaku nie wiem jak to jest w skuterach bo mam z miesiąc no ale simson też gaźnik tak samo działa więc są takie blaszki na pływaku mogłeś je przestawić chyba że co jest możliwe są pływaki plastikowe bądź podobne w których nie można ustawiać poziomu paliwa w gaźniku w takim wypadku nie wiem
ja nie czyścicielem gaźnika woda tylko jak odkręciłem komorę plywakowa chciałem zobaczyć czy nie poleci i tam trochę wody nalalem a nie czyściłem gaźnik
wyjmij pływak razem z zaworkiem i oblukaj czy nie ma wżerów, czy pływak jest szczelny.
u mnie paliwo leciało i okazało się ze zaworek ma wżery i przepuszcza paliwo
ale jak wode lalem to nie przepuszczalo do tej komory ale benzyne przepuscil przy odpaleniu
A skąd wieszł Sprawdź to co ci napisali i wtedy zdaj relacje