gaznik cieknąca benzyna

Witam mam pytanie co jest nie tak z gaźnikiem podczas zmiany dyszy gdy złożyłem gaźnik i odpalilem to benzyna mi wycieka ciurkiem przez taka rurke ?? co moze byc nie tak

1. PO co zmieniałeś dysze??
    2. Leciała pewno z rurki wyrównującej poziom w komorze pływakowej.

jak odpale skuter to leci mi caly czas benzyna z tej rurki z kom plywakowej na samym dole gaźnik to gurtner 12 mm

zakręć tą śrubkę :slight_smile: co jest nad tym wężykiem :slight_smile:

tam nie ma żadnej srubki

na dnie tego dekla nie ma żadnej śrubki/zaworu do spuszczania syfu z komory pływakowejść

ale tam nie ma to jest gaźnik gurtner 12 mm

to nie wiem…

tam jest taki zaworek spustu na sprezynce tak jak odkrecilem gaźnik i nalalem tam wody to nic nie lecialo dopiero jak się podnioslo do gory a jak zlozylem to jak odpalilem nic nie robilem to lecialo juz bez podnoszenia

jak ty gaźnik wodą czyścisz to powodzenia

A co nie można jak później ma czas 2-3 h żeby odparowała cała woda do końca to czemu by nie???

nauczcie się pisać po polsku :lol: kłos

Nigdy nie ma 100% pewności, że wszystko wyparuje. dzodzol, sprawdź czy na pewno dobrze poskładałeś lub nie uszkodziłeś :wink:

odkręć komorę pływakową i zobacz czy ta rurka przez którą ci cieknie nie pękła w środku…

Chłopie ty się Boga nie boisz ? od bajtla mnie uczyli żeby nigdy nie czyścić WOD¡ BOŻE … wracając do tematu w sumie go nie rozumieć paliwo ci wycieka albo uszkodziłeś gaźnik i gdzieś się leje bo nie szczelny , albo coś z komorą pływakową i ci nie zamyka zaworek mogłeś coś przestawić , no i to chyba tyle możliwości Pozdrawiam.

Edit. Teraz doczytałem że ci leci z tej rurki no to masz nadmiar paliwa zaworek zrypałeś albo przestawiłeś na pływaku nie wiem jak to jest w skuterach bo mam z miesiąc no ale simson też gaźnik tak samo działa więc są takie blaszki na pływaku mogłeś je przestawić chyba że co jest możliwe są pływaki plastikowe bądź podobne w których nie można ustawiać poziomu paliwa w gaźniku w takim wypadku nie wiem

ja nie czyścicielem gaźnika woda tylko jak odkręciłem komorę plywakowa chciałem zobaczyć czy nie poleci i tam trochę wody nalalem a nie czyściłem gaźnik

wyjmij pływak razem z zaworkiem i oblukaj czy nie ma wżerów, czy pływak jest szczelny.
u mnie paliwo leciało i okazało się ze zaworek ma wżery i przepuszcza paliwo

ale jak wode lalem to nie przepuszczalo do tej komory ale benzyne przepuscil przy odpaleniu

A skąd wieszł Sprawdź to co ci napisali i wtedy zdaj relacje