gaśnie jak rozgrzany na wolnych obrotach

Czemu gaśnie mi skuter na wolnych obrotach jak puszcze manetke po dłuższej jeździe czyli jak się porządnie nagrzeje? świeca wymieniona, gaźnik i filtr wyczyszczone obroty podkręcałem i dalej to samo :cry:

Zła mieszanka. Poreguluj gaźnik śruby składu mieszanki. Najprawdopodobniej mieszanka jest zbyt uboga.

na gaźniku jest taka sroba do regulacji polozenia iglicy od obrotów… trzeba ja ustawić optymalnie i będzie cacy :smiley: “zadna zla mieszanka… OMG… jaki zal…” Pozdro :shock:

xpbit napisał:

iglicy od obrotów

że coś! Jaka iglica od obrotów... Nie ma czegoś takiego :P.

Nikikin napisał:

xpbit napisał:

iglicy od obrotów

że coś! Jaka iglica od obrotów... Nie ma czegoś takiego :P.

chodzi mi o ta pieprzona srubke.... omg Pozdro :shock:

chodzi o obroty “bawiłem” się tym ustawiałem i tak i tak i alej to samo;/ Myślicie że może być coś z kompresją?

centis napisał:

chodzi o obroty "bawiłem" się tym ustawiałem i tak i tak i alej to samo;/ My?licie że może być coś z kompresją?

Po części tez moze to byc wina.... ja ci radze dac skuter jakiemus fachowcowi i niech ci dobrze gaźnik wyeguluje bo sam to się będziesz bawic i bawic :D i albo zrobisz albo popsujesz ;p Pozdro :shock:

xpbit, chyba nigdy nie miałeś do czynienia z regulacją gaźnika. To, że przygasa to jest wina złej mieszanki, a nie kompresji czy śruby od wolnych obrotów. śruby od wolnych obrotów reguluje się gdy silnik na wolnych obrotach ma takie wolne, że aż gaśnie. A tu chodzi o to, że na wolnych obrotach trzyma przez chwile odpowiednie obroty, a po chwili gaśnie. To jest tylko i wyłącznie regulacja śruby składu mieszanki (jeżeli nie wiesz, to reguluje ona dopływ powietrza na niskich i średnich obrotach, a także ma wpływ na wolne obroty). Jeżeli chcesz się więcej dowiedzieć o regulacji gaźnika to proponują lekturę jakiegoś artykułu o regulacji gaźników :!: