Siemka mam aeroxa z 2008.r po tuningu wszystko ładnie wyregulowane. Dziś pierwszy raz mnie zawiódł na trasie. jechałem nim około 60km/h przez 25min. Chciałem się zatrzymać skuter mi zgasł rozrusznik nie chciał kręcić.Zablokowało się tylne koło i nie mogłem go w ogóle z miejsca ruszyć. Kopniak chodził jak zwykle bardzo dobrze odczekałem 5min i zapalił. Koło się odblokowało i mogłem jechać potem znowu tak samo po zatrzymaniu się do 0km/h zgasł i to samo. Co to może być pomocy boję się że może stać się coś poważniejszego.
Setup:
Wydech- Yasuni R
Wario- Malossi Multivar
Sprzęgło- Stage 6 TC
Dzwon- Stage 6 WC
Gaźnik- 17,5 dellorto na automatycznym ssaniu
GazBox- Malossi
Filtr Stożkowy- Polini Air Box
Pasek- Polini Race
Rolki-6g
Sprężyna centralna- 7%
Sprężynki sprzęgła- Stage 6 białe
Dysza- 6mm 80
albo cylinder się zajechal albo cos z sprzeglem się stalo jak kolo się zablokowalo
Cylek niemożliwe bo on chodzi ładnie tak jak wcześniej i pali też dobrze tylko po 25min jeździe się pierdzieli coś.
sprzeglo moze nie odbijac i jak się zatrzymujesz to kolo ktore stoi w miejscu hamuje wal korbowy …
Też myślę, że to wina sprzęgła. Może sprężynka poszła, albo coś
Ale akurat po dłuższej jeździe? Co muszę zrobić?
Weź zdejmij dzwon i sprzęgło i zobacz czy wszystko jest w porządku
Może byś tak łaskawie przeczytal regulamin??? Bo jakbyś czytam to byś wiedział ze masz temat tytułować zeby bylo wiadomo od razu mniej więcej o co chodzi
A ja myślę że może pierścionki się zapiekają lub/i tłok puchnie :-?
Problem rozwiązany nakrętka od sprzęgła się poluzowała bo nie była dokręcona mocno i obcierała o dzwon i dlatego gasł bo sprzęgło nie mogło się swobodnie kręcić. i Rozrusznik nie mógł zakręcić tyle nerwów a taki głupi problem.
Rozwiązane, to zamykam dla formalności Jacob555