Gasnące światła Kymco Super 8.

Witam jestem świerzym posiadaczem kymco suer8 i odrazu mam problem a mianowicie przy zimnym skuterze zaraz po odpaleniu i załączeniu świateł mijania lub drogowych one gasną powtazam czynnosci spowrotem i po jakimś czasie sytuacja się normuje ale dyskomfort pozostaje czy ktoś miał podobny przypadek i co może być tego przyczyną Z góry dziękuję za pomoc

Gasną całkiem (wyłączają się) czy przygasają ale wciąż świecą?

Może słaby akumulator? Sprawdz czy wszystko jest tam podlaczone

Ja mam czasami podobny problem. Jade normalnie i nieraz swiatła same gasną jak "migne" przyciskiem do zmiany z krotkich na długie to wtedy sie zapalają spowrotem. Nie zabardzo to ogaranim.. Dodam że aku naladowany na full

świtła gasną całkowicie i wtedy trzeba cofnąć przełącznik na prawej manetce i prubować ponownie a po pewnym czasie załapują ,niewiem czy tam jest jakiś stycznik czy automat ,nie mam instrukcji a ni schematu skuter jest z roku2008

to może gdzies elektryka przerywa

NIE włączaj od razu świateł tylko poczekaj jak sobie trochę pochodzi bo tak obciążasz akumulator.

koledzy wracam z tematem gasnących świateł w kymco super 8 4t wymieniłem regulator napięcia na nowy ale niewiele pomogło światła co jakiś czas gasną nadmieniam że probemy mam ze światłami mijania ,ładowanie mam ponad 14 volt pomużcie proszę albo wskażcie dobrego elektryka jestem z okolic zielonej góry