pytanie - czemu gasbox malossi macsi przy dodaniu gazu się rozpręża, a po ujęciu minimalnie sprężaż proszę o pomoc, z góry dzięki.
A dlaczego koło się kręci jak jade a jak stoję to się nie kręcię
Wiesz na jakiej zasadzie działa gazbox? Jak nie, to się dowiedz, i wtedy już sam sobie będziesz potrafił odpowiedzieć na to pytanie.
“gdy spuszczasz z gazu 2T to niespalona mieszanka cofa się do gaźnika i po następnym otworzeniu spowrotem idzie do cylka” tu masz fragment wypowiedzi na czym to polega.
no ale gasbox się nie napełnia,a na filmiku koleś miał gasbox i dodając gazu, gasbox się sprężał
http://www.youtube.com/watch?v=j8eA0kDM0YY&feature=related
no bo gazbox działa na podciśnienie
przechowuje on tzw cofającą się benzyne przy puszczeniu manetki a gdy dodajesz gazu to on szybko ją wstrzykuje do gaźnika
jeżeli przy dodaniu gazu gasbox ci się rozpręża czyli powiększa to cos źle podłączyłeś
no dobrze podłączyłem, a jak miałem podłączyć… trójnik jeden pod gasbox, a dwa pozostałe ramienia do podciśnienia. A może być tak ze gasbox zadziała dopiero po kilkunastu kilometrach przejechanych?
nie on powinien dzialac od odpalenia skutera, od dodaniu gazu. jezdziles skuterem? pojezdzij moze tam musi się nabrac więcej paliwa
/jak nie będzie dzialal to mogę odkupić od ciebie
musi działać :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: przejechałem się tylko kawałeczek, jutro dłużej pojeżdżę. ale myślę o tym ze się zamiast sprężać rozpręża… :-/ :-/ :-/
lepiej sobie tym głowy nie zawracaj on działa w 2 strony i to w miare szybko wiec trudno powiedzieć czy… jeżeli c ten gazbox pomógł to nic nie ruszaj jest dobrze…
przejechałem się i nic. :-x :-x co jest do kurwy nędzy źle? ma ktoś jakiś pomysł? gasbox się w ogóle nie napełnia a poza tym jak wcześniej mówiłem zamiast sprężać się rozpręża i na odwrót. niech mi ktoś pomoże bo już jestem maksymalnie wkurwiony… źle zmontowany gasbox???
Musisz kląć?? jacob555
[ Dodano: 21-03-2009, 15:05 ]
no to mógłby mi ktoś pomóc…
Kolo Dobrze Jest … On tak Musi … Do Jak Hamujesz To On Sie Rozciaga i Napełnia Sie Mieszanką …Zeby Zpowrotem nie Była Mieszana z Paliwem … Wiec Jest Dobrze Dasz Gaz On Sie Kurczy A ja Puszczasz To Napełnia Sie:) :mrgreen:
a u mnie właśnie jest odwrotnie kolo… ja dodaje gazu to się rozszerza…
[ Dodano: 21-03-2009, 20:05 ]
no to ktoś pomoże?
SEVERYNNN, jest wszystko git nie patrz jak rozszerza zwezsza tylko na to czy ci cos dal
no jak ma coś dać jak on się w ogóle paliwem nie napełnia. gdzieś czytałem ze ktoś już miał taki problem.
Ale ty masz problem jak jedziesz teraz (z gasboxem) to jest roznic jak jezdziles wczesniej (bez niego) ???
no nie widzę różnicy.
[ Dodano: 21-03-2009, 21:24 ]
u mnie odwrotnie chodzi.
Ej Ziomy jak u Niego jest Odwrotnie To na Serio Ma jakis problem :-/ …
Ten Gas Box Powinien Sie Przy Dodaniu gazu Kurczyc … Wes Odkec ten gaz Box Popatrz w nim Czy nic Nie jest “uszkodzone” i zAłuz Jeszcze Raz
TO ŻEŚ TERAZ ODKRYŁ AMERYKÊ… A tak to oglądałem ten gasbox 2 razy. może mi jakiejś części nie przysłali…do posiadaczy gasboxa - czy po drugiej stronie macie taki zaworek jak na instrukcjiż
[ Dodano: 22-03-2009, 17:49 ]
ma ktoś jakiś pomysł?
a jak go podloczyles od podcisnienia w gaźniku czy do krucca
do podciśnienia. no właśnie myślę żeby do króćca podłączyć. ale będę musiał nowy króciec kupić, bo mam okazje nowy rms kupić, ale nie będzie nieszczelny jak wkręcę tą śrubkę? czym bym to uszczelnić?
zrób dziurke w seryjnym kruccu wkrec ta srubke co ma z drugiej strony wyjscie na wezyk i mozesz da minimalnie sylikonu albo superglue objechac zeby bylo szczelne i będzie git.