GasBox.

Siema.

Chcę zakupić GasBoxa do Enduro 70ccm, lecz zastanawiam się nad dwoma i nie wiem którego wybrać.

Chodzi mi tylko o to aby był wytrzymały (jeśli w ogóle może się jakoś zużyć) i przede wszystkim chodzi mi o mechanikę. Aby jak najwięcej dał pod tym względem, bo jakbym robił optykę to bym wziął Stage6 :smiley:

Więc dlaczego Boost Bottle Malossi MACSII Uniwersalny jest droższy o ponad 16zł od Gas Box Polini Uniwersalny. Minusem Polini jest to, że nie dają trójnika (tak wyczytałem w opiniach o produkcie).

O ile mniej będzie spalał mi motor na owych GasBox’ach ?

Pozdrawiam.

Podobno najlepszy jest małossi.

o zmniejszeniu spalania dzięki gasboxowi to mit

a najlepszy gas box który coś daje to małossi

siwy_fact napisał:

o zmniejszeniu spalania dzięki gasboxowi to mit

Może tak może nie...
Ale zmniejsza on spalanie... niezauważalnie ale zmniejsza... w końcu po jakimś czasie urzytkowania gazbox'u gdy go rozbierzesz jest tam benzyna (mieszanka benz+olej) więc nie zostało ono spalone tylko się zostało... co prawda jest tam tyle tego jak by pies nasikał ale jest 8-) więc nieznacznie zmniejesza spalanie... ale praktycznie wcale

Co do tematu...
GazBoxy nic nie dają :!: Po za Malossi bo on jakoś pracuje reszta to badziewie!

Aha. A może ktoś ma i się wypowie ? ;p

No ja przecież mam xD i ci mówię że to tylko likwiduje dziury w przyśpieszeniu… np. dajmy na to że teraz jedziesz 50 i dasz mu full to on zacznie się dławić i dopiero po hmm np.2sek normalnie przyśpiesza gdy założysz gazBox nie będziesz tego miał bo ci od razu będzie przyśpieszał…
Morał jest taki że jeśli masz kasę to kup to jeśli nie to nie kupuj… :roll:
Zresztą przeczytaj to: http://jednoslad.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=55:gazbox-malossi-rewolucja-technologii-&catid=3&Itemid=20

Adverion napisał:

np. dajmy na to że teraz jedziesz 50 i dasz mu full to on zacznie się dławić i dopiero po hmm np.2sek normalnie przyśpiesza

jak się umieć to można zrobić tak zeby nie bylo tej 2sekundowej dziury. można podkrecic linke gazu i juz nie ma tej "dziury"

pns w niektórych przypadkach bywa tak że nie da się zlikwidować tej dziury…

u mnie się dalo i u innych kolegow tez…

No to się ciesz :mrgreen: mało jest takich przypadków aby nie dało się dziury usunąć… ale częściej to bywa w większych pojemnościach np. 70ccm sport… a w racingu to już tam jest mile widziany gazbox :wink:

to tylko małossi, tak ? chce go dac do enduro 70ccm

tak tylko i wyłącznie malossi :slight_smile:

Haha… Mieszanka w gasboxie? No nie mogę xD

Jasiu226 no to niby co tam jest może powiesz że powietrze albo płyn chłodniczy!? :shock:

Powietrze pod ciśnieniem…

no tak fajnie… tak się składa że ja mam gazbox… i tam się wraca zbedna mieszanka… dowiedz się najpierw na czym polega praca gazboxa a dopiero pisz…

Lol. Napisałem mejla do mielocha i mi odpisali ze GasBox Polini nie rózniw się niczym od gasboxa Malossi. Ta sama praca techniczna. A Malossi jest dorzszy o ponad 16zł. Wiec kupowac Polini ?

Cytuję:

Witam,

W zasadzie nie ma różnicy między tymi gas boxami, tak więc polecamy
zakup Gas Boxa Polini:)

żal
przecierz malossi jest elastyczny i pracuje podczas jazdy a cala reszta gazboxów to żal które nic nie dają

no to ja juz nie wiem ;/ zal

A może w tym Polini w środku jest ta część elastyczna jak w Malossim?