Mam teraz problem Robic w speedzie full sport 50ccm czy swap na 100ccm i do setki mialbym jeszcze tecnigasa next-r. Ktore by mialo lepsze osiagiż? Czy 100 zmieści się do ramy speeda 50ccm bez przerobek… Wyrazcie swoje oppinie
Więc tak:
100cc na pewno będzie miało dużo lepsze osiągi no ale pozostaje kwestia czy zmieści się w ramę Ale to już pozostawiam innym …
100 bez dwóch zdań. na pewno będzie to wytrzymalsze, a i jazda inna. Tylko kwestia czy uda ci się go zmieścić.
No właśnie… Wie ktos czy ta setke zmiećszcze do ramy 50-tkiż? A do setki tez by tuning skromny byl… Wydeszek (na razie tylko next-r widzialem do 100ccm) i wario
Tuning możesz zrobić, ale części za dużo nie ma ogólnie tuningowych to 100, 125, 250 itp(chodzi mi o skutery) ale i tak masz te osiągi nie porównywalne. I skuter leci sobie lekko a nie cały czas po pale na maxa.
No tylko pozostaje problem czy się zmieści w ramie ;/ i jaki v-max ma 100ccm+tecnigas z 120 by poszlo ?
Co do silnika to powinien spokojnie wejść, to nie jest znowu aż tak duży silnik żeby taka różnica w wielkości była
A do silnika co bym musial jeszcze dokupic?? Gaznik, tłumik, cus jeszcze?
No 100poleci lekutko w pełnej serii.
no 120 to poleci na pewno…jak moja aprilia po lekkim tuningu i na serii cylku tyle poleciała to 100cc na pewno
tyle ze ty masz minarelli a peugeotowskie sa gorsze silniki.
Ok teraz niech ktos się wypowie czy bez przerobek wejdzie mi silnik i czy rama wytrzyma ?? bo slyszalem ze ktos do tph wlozyl silnik p/g 180ccm i mu rama pizla
P.S. 100 post
Należało by wzmocnić ramę.
Nie wiem czy nie będziesz musiał kupić jeszcze modułu i regulatora napięcia
aha… a regulator napiecie w jakiej jest cenie?? bo wiem ze silnik z osprzetem zmiećszcez się w 800-1000zl do tego tecnigasa w chromie chce kupić zeby silniczek z tecnigasem się w 1500 zmieścil…
Nowy będzie pewnie drogawy, lepiej poszukać jakiejś używki albo całego rozbitegobez prawa rejestracji z przeznaczeniem na części, Na pewno taniej wyjdzie
http://allegro.pl/item618059910_peugeot_speedfight_100_125cm3_tanio.html
ten ktoś pisze że setka, ale to zależy od moto. Nie wiem ile on wyciągnie na 100% tego nie da się określić. Ale piaggio 125 mojego znajomego to około 120 leciała bez problemu. A i blokada na wario jeszcze była. Rakieta niesamowita. Ale peugeota nie znam i to 100 ccm czyli niby tylko ćwierć różnicy, ale dużo zależy od silnika. Porównywalne np te piaggio jak już wspomniałem z silnikiem już z leksza dojechanym ciągło 90 nie więcj.
http://allegro.pl/item597319312_regulator_napiecia_peugeot_speedfight_100_ccm.html