Hey. Jakiś rok temu zmieniałem filtr powietrza w moim Zipp Quadra / Quantum.
Problem się zaczął niedawno, a dzieje się tak, że jak wchodzi na wolne obroty i dam gazu to strasznie muli tak jakby dostawał za dużo powietrza - dławi się mocno i prawie nie da się wystartować ale gdy chwile go popiłuje to już wchodzi normalnie i jadę i dzieje się tak zawsze gdy zejdzie na niskie obroty i chcę dać mu gazu.
Zauważyłem, że mocno kopci z tłumika i filtr ten stożkowy już po 1 dniu jest cały czarny ! Normalnie tak nie miałem - wystarczy, że pojeżdżę z godzinkę i filtr czarny ! Dodam, że paliwo pożera jak głupi - zalałem 2 literki Pb95 i po przejechaniu 20 km suchy bak ! P.S. Na iglicy mam zrobione na środku ten pierścień.
Montując filtr stożkowy, przyczyniłeś się do ekspresowego zajechania silnika. Pewnie nie ma kompresji, po nagrzaniu puchnie tłok i lepiej chodzi. Czeka cię remont.
Wyreguluj dawkę paliwa. Motor się dławi bo dostaje mieszankę zbyt bogatą w benzynę. Dlatego dużo pali i kopci, nie daje rady ze spaleniem benzyny. Wyreguluj dawkę benzyny do minimum, wyczyść święcę, przejedź się i stopniowo zwiększ dawkę benzyny aż do uzyskania odpowiedniej mieszanki.
a co do postu powyżej nie zgadzam się. już praktykowałem jazdę na stożku w kilku motorach i samochodach. to jest silnik 4T dostaje więcej powietrza silnik jest mocniejszy i wydajniejszy, przez co mniej podatny na "męczenie" niż w przypadku zwykłych filtrów . Kwestia wyregulowania mieszanki.
Lechu...Adrian miał wszystko dobrze do dziś. Na początku stożek coś tam daje, ale w dalszej perspektywie nie opyla się. Ten problem jest tego przykładem.
Pietro :) też miałem ten problem w swoim bartonie.. Zwykle jak mi palił 2 litry na 100 km to był max i nie było problemu z przyśpieszaniem na niskich czy wysokich obrotach. A tu nagle zaczęło się spalanie rzędu 5/100 , szarpanie silnika, trudności z rozpędzeniem z niskich obrotów czy jazdy w obszarze czerwonego pola. Regulacja mieszanki i wszystko powróciło do normy. Takie rzeczy trzeba robić około 2-3 razy w sezonie, każdy szanujący się fan jednośladów dba o to.:) Też miałem stracha że coś z silnikiem ale jednak to było to. Inna sprawa że mogły by pójść pierścienie ale to by raczej było słychać.
Mieszankę regulujesz śrubą. Na gaźniku masz 2. 1 ta wystająca ze sprężynką to obroty tą zostaw. Ta 2 mniejsza ją wkręć do oporu a następnie odkręć o 2 pełne obroty po 360 stopni. Na pewno pomoże jeśli nie to delikatnie tą srubą pokręć w 1 lub 2 stronę.
Każdy radzi wykręcić śrubkę składu mieszanki o 2 obroty. Bzdura. Gdyby tak było, nie musiałoby tam być regulacji, a owa śrubka zostałaby zaklejona. Śrubką tą reguluje się skład mieszanki, w zależności od wielu czynników, czyli: wielkości dyszy, ustawienia iglicy, zastosowanego filtra powietrza, obciążenia silnika-warunków w jakich silnik pracuje, wartości cieplnej świecy, a nawet wilgotność powietrza ma wpływ na regulację tą śrubką. Zakres regulacyjny wynosi od 2 do 4 obrotów.
No ale tu jest akurat wiadome że kolega ma filtr stożkowy i seryjny gaźnik więc nie potrzebuje jeszcze większej dawki powietrza. Optymalna to 2 obroty motor powinien odpalić a reszta to już kwestia doregulowania w czasie jazdy.
Zawsze można próbować podregulować czy wyczyścić gaźnik, ale w większości przypadków stosowanie filtra stożkowego, źle się kończy dla silnika, a na pewno nie pozostaje bez wpływu na żywotność. Adrian, próbuj, reguluj..oby tylko z dobrym skutkiem, czego ci życzę ;)
Po pierwsze sprawdź kolor świecy, dowiesz się czy mieszanka jest zbyt uboga.
Poza tym sprawdź kompresję, w przypadku zamontowania stożna nie jest rzeczą niezwykłą że tłok szybciej się zużywa. Jeśli nie wyregulujesz skłądu mieszanki precyzyjnie, może wystąpić spalanie detonacyjne które niszczy tłok. A w dwusuwie zużywa się szybciej niż w czterosuwie, bo suw pracy jest dwukrotnie częsciej.
4t nie lubi wolnego przelotu powietrza nawet niektore samochody tez tego nie znosza powiem ci ze poszly ci uszczelniacze na zaworach to sa takie male gumy w srodku sprezynek jak nie wymienisz bedzie gorzej z trudnoscia go odpalisz tez tak mialem i tez myslalem ze to pierscienie to jest koszt ok 25 30 zl tylko ciezko to wymienic
tez moze byc to wina ze poszedl ci kranik podcisnienia i paliwo sie cofa spowrotem a jednoczesnie podaje przez gaznik bedzie mulil i kopcil odepnij wezyk od krucca co podaje kranikowi powietrze i sprawdz czy paliwo leci spowrotem tam musi isc powietrze tylko w jedna strone nic ci nie zaszkodzi