Filtr stożkowy? Czy warto?

Witam.
Musze kupić jakiś filtr powietrza do mojego moto (http://forum.jednoslad.pl/viewtopic.php?t=6811)

Ale nie jestem zbytnio przekonany do stożków…

warto u mnie zamontować stożek? Dobzre będzie się sprawował?

i czy jest jakaś róznica pomiędzy stożkiem z allegro za 20zł a stożkiem np. z mielo-cha za 120zł?

bo mit roche szkoda tyle kasy wydawać na stożek :confused:

no jeżeli chcesz to stożek możesz załozyć tylko nie taki za 20zł z allegro bo one przepuszczają cały syf do gaźnika
najlepiej kup jakiś stożek typu polini air-box albo revo s-type to są dobre stożki gąbkowe które dużo lepiej filtrują powietrze i są bezpieczniejsze dla cyla

To ja powiem że kolega miał w roxie ten stożek taki z allegro, z plastikową osłonką i co jakiś czas skuter zamiast jechać to buczał, bo gaźnik się syfił. Ja na seryjnym jeżdżę ciągle i mi się nic nie dzieje. Pozdro.

A np. kupić taki stożek z allegro i zrobić taki “schowek” kwadratowy na wielkość stożka w nadkolu i w tym schowku wyciąć jakieś wzorki dać siatkę i szmatkę bawełniana albo wyciąć kawałek z filtra standardowego?

to ci nic nie da ponieważ ta gombka jest o d-u-p-e roztrzaść :stuck_out_tongue: w serii stożek to tylku kupa buczenia i denerwowanie się z powodu regulacji ;p
ale jak ktoś chce to niech juz kupuje coś z pułapu powyżej 50zł, wtedy nic się nie będzie działo

Ja bym se chetnie zostawił seryjne filtr powietrza, ale przez przeróbki (wydech od derbi gpr) nie zmieści się…

i nie wiem co kupić :confused:

Czego oczekujesz po stożku i czy masz seryjny skuter. Ale od razu mówię , że jedyny sens stosowania stozka to wiekszy gaźnik i cylinder. W serii to nic nie da tylko dzwiek. A te za 20zł to od razu odpuśc chyba , że chcesz szukac nowego cylka. Aha jesytes przygotowany na wieksze spalanie i potrzebe zakupu wiekszej dyszy i regulacji gaźnika

Pzreczytaj opis mojego sprzętu (pierwszy post), to zobaczysz co mam.

Seryjny filtr mi nie pasuje, pzrez przeróbki dlatego msuze coś innego założyć i sek w tym, że nie wiem co :confused:

Widziałem tego Twojego Peugeota już na necie ;). Jakby co ja mam na sprzedaż Polini Air Boxa, niecałe 100km na nim zrobiłem, bo dla mnie był za głośny.