Czy filtr powietrza może być bezpośrednio do gaźnika stożek
Tak. Nie tylko może, ale i musi.
ja inaczej zbudowal bym to zdanie....aaaaa.i wcale nie musi xD.wystarczy zrobic przedluzke i montujesz gdzie chcesz.tak jak teraz-zamontujesz to grozi zalaniem gaznika :p.niby nic ale upierdliwe i paliwa szkoda
Ja mam stożek na rurce od oryginalnego i też działa. Nie zalewa, ani nic ;)
Mam pytanie. Nigdy nie rozumiałem po co ludzie montują te stożki? Filtr jak filtr, powietrze jak powietrze. Co zmniejszycie powietrze tym? Zwiększycie? Przecież i tak mieszanka musi być ustawiona z paliwem. Druga sprawa to taka, że przecież jak wjedziecie na kałuże to wam za pewne zaleje taki filtr, a taki zwykły jest dużo trudniej zalać.
Po co to komu?
Filtr stożkowy w niektórych przypadkach powoduje wzrost osiągów. We wszystkich przypadkach daje głębszy, basowy, sportowy dźwięk. Co do zalania wodą. Oczywiście gówno z siatki za 20 zł zaleje się po wjechaniu w kałużę o powierzchni 20 cm2. Ale porządny gąbkowy filtr z obudową nie zaleje się tak szybko :)
No i po co komu ten "lepszy" dźwięk? Aby na pasach popatrzyli i pomyśleli "o ten mały gówniany skuterek ma na pewno milion koni" ?
Bez sensu Wydawać kasę, tracić, tracić osiągi po wjechaniu w kałuże, zagrożenie do silnika. Przecież prędzej czy później wjedziecie w kałużę bo takich w Polsce nie brakuje. I co potem? pchanie do domu?
Filtry stożkowe są o wiele lepsze od seryjnych :P a co do pytania to Możesz jak wyżej napisali zrobić przedluszke lub bezposrednio do gaznika .
Nikt Ci go nie karze montować, jak ktoś chce to niech montuje...
Myślisz że ty filtry się od razu zaleją? ;] http://www.shop.mieloch.pl/filtr-powietrza-bcd-raptor-28-35mm,pGRUPA0953.bhtml http://www.shop.mieloch.pl/filtr-powietrza-polini-air-box-niebieski,pGRUPA0493.bhtml
Ja miałem stożek bez obudowy jechałem w deszczu nie raz nie dwa i nic się nie stało. Od tego nad kołem masz mini błotnik żeby Ci nie chlapało na gaźnik...
Do czasu, a potem woda wpadnie do silnika i będziesz miał swój "filtr". A po za tym rób jak chcesz ;)
Stożek haha to jedno wielkie ''G'' Mialem to tylko ze w Torosie El Clasico i sam nie wchodzil musialem ta przedluzke w bok owszem chodzil 50 km a potem co ?? guma zrzesiala do stozka momet nabraly sie syfy i zaczal lapac mgle masz orginalny filtr to tak zostaw moje zdanie jest takie ze Co Chinska fabryka zrobila Polski chlopak nie przerobi dobrze :( daje to osiagi na poczatku a potem dupa Rób jak chcesz twoj motor zreszta ale zobaczysz po pewnym czasie
Jak kupujecie gówno za 20 zł siatke to się nie dziwcie... kupcie porządnego mallossiego albo polini gąbke (airbox) i się w tedy wypowiadajcie...
witam barti 98 ja mam torosa el clasico i stożek zamontowany na zewnątrz jeżdzi jak marzenie dzwięk ma basowy i w ulewie mi sie nie zalał a silnik przyspiesza dużo lepiej no i pod góre nie ma problemów ze spadaniem mocy dodam że mam też sportową świece pozdro