Ferro 901

A więc mam takie pytanie . Co zrobić żeby mój motor miał większe osiągi ( nie przerabiając go na 70 ) . Czy coś by dało zmiana filtra powietrza na stożkowy , zmiana tłumika ??:).

hmm , powiem Ci tak , mój kolega ma Ferro 901 ( junak 901 ) zmienił filtr na stożkowy , wymienił gaźnik , kupił nowy wydech i leci 120 . Ale jeżeli masz Ferro i to wyprodukowane przed 2011 to masz oryginalnie cylinder 72 cmm ( W ferro przed 2011 tak jest ) Sam mam junaka 901 rs i blokad nie mam ( nawet nie ściągałem) i lece 80 .

Norbert -.- Wymienił filtr, gaźnik i wydech i leci 120 ... jasne ;| Szczególnie jak siedzi tam 49 czy nawet 72 -.-

Jak 70 ccm to te realne 100 moze ale jak to cylinder chinski to watpie zeby 90 jechal.

harek skoro nie wierzysz to możemy zrobić filmik ,mierzyliśmy razem z CBR'ką i 118 było potem zakręt ;)

Spokojnie rozbujasz go tak , silnik ma już z 6 tyś przejechany , zaje*iście dotarty . Moim sam jade 80 bez blokad (nawet ich nie miałem)
a tak przy okazji jaki masz gwint w lusterkach ? bo mi się urwało lewe a nie wiem z jakim gwintem zamówić bo po prostu nie wiem jaki ma być w 901

Norbercie M3 WYBITNIE nie wierzę .Zgodnie z obietnicą poproszę o filmik.Mam Junaka 901rs,jako że jestem dojrzałym człowiekiem dotarłem go dobrze. Ale wybacz,to jednak jest tylko motorower ,jak pięknie by nie wyglądał.

NorbertM3 Kolega poprosił o film i ja też się przyłączę do tej prośby. Czekamy

Varadero 125 (silnik w układzie V, 15 HP) wyciąga 120 - 130 km/h, może do Hondy założyli zły ślimak i dlatego takie prędkości.

Realne 100 km/h wyciągają silniki 125 cm3 i to jest opcja warta przemyślenia. W razie czego przekłada się szybko silnik jeśli 125 się popsuje.

Pojemność

49 ccm

Rodzaj silnika

Czterosuwowy

Prędkość max. z blokadą

45 km/h

Moc z blokadą

3,3 KM

Rozruch

Elektryczny i nożny

Hamulec przód

Tarczowy hydrauliczny

Hamulec tył

Bębnowy mechaniczny

Rozmiar opony przód

2.75 - 18

Rozmiar opony tył

3.25 - 18

Wymiary: dł / szer / wys

2055 / 760 / 1112 mm

Masa własna

115 kg

Nośność

150 kg

Ilość miejsc

2

kto sie zna na ferro 901 ( junak 901 ) niech pisze na gg: 45973897, , bo mi leci tylko 90 ;/

120 km/h kurde ja mam 110ccm i mam biedę wyciągnąć te 120 a oprócz silnika mam zmieniane zębatki. Szczęściarz z niego :) ale tak na poważnie ja też tego nie kupuje więc poproszę o filmik. A znając życie ani filmiku ani Ciebie na forum już nie zobaczymy.

daj filmik