Witam.Po ilu km najlepiej zdjac blokady w ferro 103? I która pierwszą
400-1000km
Którą pierwsza?
Nie ma to znaczenia raczej. Zdejmij 2 na module i wariatorze.
Modułu to za bardzo nie chce ściągać.Jak bym ściągnął na wariatorze to dało by coś ?
moduł to tylko wymieniasz na odblokowany, na wariatorze jest tuleja dystansowa (różnie to się nazywa). ta tuleja z 5km/h może ci da,
A silnik sie nie przegrzeje od modułu?
nie, jeśli włożysz go tak po większej połowie dotarcia pamiętając oczywiście że musisz omijać większe prędkości.
nie jezdzic pełnym gazem cały czas?
Tak, ogólnie nie jeździć więcej niż te 45km/h na dotarciu, co jest oczywiste
Ale juz mam 750 km to chyba juz sie dotarł.Jak zmienie moduł po 1000km to moge jeździć na pełnym gazie ?
Możesz. Ja bym już teraz zmienił moduł i gitarka ;) Nie chodzi tu oto, aby nigdy nie dać manetki na full, ale o to, aby nie przegrzewać silnika. Jakbyś na dotarciu przez 20km non stop trzymał manetkę na full to by mogło zaszkodzić, ale przytrzymanie pełnej manetki przez chwile i to mając 750km nie zaszkodzi silnikowi. Aczkolwiek należy znać umiar.
Jutro sie spytam w serwisie ile by kosztowała taka wymiana i czy nie strace gwarancji oczywiście jak oni wymienią
Dzisiaj byłem w serwisie i powiedzieli że wymiana modułu bedzie kosztowala 50zł i gwarancja nadal bedzie.Czy opłaca się zmienic w serwisie ?? I czy jak mam 800km to moge już wymienic.
RIFRESZ
refresh
Tak możesz już wymienić, jeśli jest to już jakiś dobry moduł to się opłaca.
Jak sam wymienisz mogą ci powiedzieć że przez to utraciłeś gwarancje.
ok dzięki :D
Mam pytanie. :D. Jak sciagne tylko tuleje na wariatorze to ile tak na oko bedzie leciec.? ;]. Bo kumpel mowi ze po tym sciagnieciu leci 60 km.
Ściągnij i zobacz.. najprostsza metoda.