Witam przychodzę do was z zapytaniem czy mogę założyć felge od GY6 50cm do GY6 125cm ? A jeśli mogę to czy to napewno bezpieczne, czy mogło by się coś z tą felga stać przy większej prędkości ?
raczej wielowypust nie pasuje, ale nie upieram sie.
Możesz kombinować z tym do woli, najwyżej coś się rozp…li. Ha! * Moto-Magnusy i inne tzw. skutery Vespopodobne, a w chińskim wykonie o pojemności 49,5… 100… 155 cm3, mają swoje graty ostro zamienne. I mowa tutaj o kółkach… 10 lub 12, 13 cali. Wiele można zrobić z tym i z tamtym, ale trzeba ogarniać dany temat. Ogarniaj zatem dany temat. Ogarniaj se go… organoleptycznie.
lubie te twoje odpowiedzi w stylu “pisze i nic nie wnoszę do tematu” jak dostaniesz fazy - od razu mam ochotę wywalić kolejne konto.
Graty są zamienne ale nie zawsze i nie do końca. Pamiętam że jak była kwestia wymiany silnika za 50 2T na 125 4T to m.in. należało to zrobić razem z tylnym kołem bo sie wielowypust osi koła różnił. Może miedzy małym 4T i dużym 4T nie ma takiej róznicy ale jak wiesz to mogłbys to wprost napisać zamiast coś pi… :).
miedzy małym 4T i dużym 4T jest różnica w uchwytach 50 ma dolne a 125 górne,ja swapy zawsze robbię z kołem i w
wydechem
50cc 4t
otwór mocujący - 19 frezów
średnica otworu mocującego - 20/18 mm
średnica bębna hamulcowego - 109mm
125 4t
otwór mocujący - 19 frezów
średnica bębna hamulcowego - 130mm
a 2T chyba 18 frezów tak?
coś pamietam że 4T 125 pasuje w mocowania 502T chinarelli (górne) tylko koło jest inne
china 2t
otwór mocujący - 18 frezów
średnica bębna hamulcowego - 110mm
w 4t problemem jest beben