Siemka, słuchajcie w moim skuterku jest następujący problem.. Gdy światła są ustawione na pozycje 'mijanie' to żadne światło nie świeci (licznik też), a gdy zmieniam na 'drogę' to działa każde światło... Czy to może być wina bezpiecznika/ów ? Gdzie one są ? I jeśli tak to jaki bezpiecznik/i muszę kupić ?
Nie amm pojęcia a bezpiecznik masz pod podłopgą mainowicie, powinieneś mieć tam na podłodze taką gumowy dywanik zdejmujesz go ciągnąc poprostu i w podłodze będziesz mial śróbki odklręcasz 5 śrubek i tam będziesz miał akumulator i na kabelku bezpiecznik, powinny być 2 jeden ten podłączony a drugi zapasowy... ja miałem tak że kierunki mi się cały czas świeciły, nie migały albo mialem tylko lewy a prawego nie. odłączyłem aku i podłącyzlem jescze raz i jest dobrze... sprawdź też podłączenie masy do ramy;)pod kufrem masz taki cienki kabelek i to może nie łączyć... to tyle co wiem. mam nadzieje ze cos pomogłem...
nie czytasz uważnie :) Kierunki masz faktycznie z akumulatora ale światła mijania, drogowe i pozycyjne idą bezpośrednio z prądnicy, czyli, że prąd nie przepływa przez bezpiecznik. Nawet na spalonym bezpieczniku światła muszą świecić. Przyczyna jest gdzie indziej.
szukałem przyczyny, pod akumulatorem są jakieś 2 kostki czy mogą one mieć coś wspólnego ze światłami idą one chyba do regulatora napięcia ? (na zdjęciu)
Od świateł odchodzą mi 3 kable i potem dalej przez kostkę też wychodzą 3 kable a potem nie wiem gdzie dalej idą bo są osłony na kable... Podpowiecie gdzie dalej idą ?
W pozycji 'drogowe' do światła normalnie dochodzi prąd
(Światło w górze to światło z próbnika..)
A w pozycji 'mijania' dochodzi prąd do lampy ale bardzo słabo.. (próbnik)
I w tej pozycji nie działa też podświetlenie zegara i tylnia lampa.. Ale gdy odłącze lampę przednią i odpale silnik to w pozycji 'mijania' działa i podświetlenie i tylnia lampa... (oczywiście w 'drogowych' tak samo)
Co tu może być przyczyną :/ ?
LEWA
Znalazłem już problem, problemem jest żarówka.. choć dziwne że przytym i światło tylnie nie działa.
siemka mam pytanko mam zipp astec i wystąpił u mnie taki problem. mianowicie jechałem sobie i w pewnym momencie spalila mi sie zarowka no to zakupilem nowa i wlozylem myslalem ze problem zniknie ale gdy odpalilem przejechalem jakies 500m znow sie spalila zarowka.rozebralem go i teraz wgl nie dochodzi prad do przedniej lampy migacze sa z przodu postojowka tez spalila tyl normalnie swieci i nie wiem co dalej z tym zrobic???.prosze o pomoc ;] z gory dzieki