Witam jest to mój pierwszy post na forum dlatego witam wszystkich .
A teraz pytanie
Gaźnik pz 20 i silnik fmb 139 50ccm Barton Ranger Clasic
Jaki rozmiar dyszy . W gaźniku jest dysza ale nie jest opisana nie mogę wyregulować aby szybko wchodził na obroty. Chce wyeliminować błędny rozmiar dyszy.
Dziękuje za pomoc Pozdrawiam
Masz gaznik od lifan 110cc. Zaloz pd18. Cyfry to jest srednica gardziela. Jak to jest gaznik CVK dysza 60# jest w orginale. Jak Keihin, 50# dysza. A jak ci po dodaniu gazu nie przerywa od razu tylko wolno sie kreci sprawdz sklad mieszanki spichiometrem lub colortune. Skoro dysza nie jest opisana to jest oryginal… Iglica ma byc po srodku. Na 2 lub 3 zebie bo jeden ma trzy stopnie regulacji a drugi piec. Ale jak za wolno na obroty wchodzi to sparawdz: przede wszystkim luz zaworowy, membrame w gazniku nawet mala dziura powoduje awarie, przepustnica podcisnienia jest juz wytarta i stawia opor jak sie ma podniesc, moze masz stozek(zmien na oryginal), ewentualnie lewe powietrze ale na zimnym by nie palil a na ciepłym brak wolnych obrotow bk za duzo powietrza. Ale pz20 jest za duze nawet 52.4mm czyli do 94cc wiec wnoskuje ze masz za duzy gaznik. Ja posiadam cztery skutery z takim silnikem i powiem ze pd18 i dysza 85# idealnie pasuje do 90cc bo na 95# jest za duzo paliwa i nie da sie wyregulowac a mam spichiometr wiec wiem co pisze. Wyglada to tak jakbys chcial cala pizze ojebac a masz miejsce w zolodku tylko na jeden kawałek wiec pewnie ja zjesz ale piec razy wolniej… Kto pyta nie bladzi ale masz … to moj tel ale nie dzwon w weekendy i miedzy 17 10rano. Odpisze tez na smsa ale nie mysl ze od razu.
nie znam narzędzia Spichiometr i w życiu bym nie doradzał zakupu gównianej świecy Colortune za kupe kasy do sprawdzenia składu mieszanki.
Może bardziej Stechiometr? i co nim badasz? Masz stanowisko do analizy spalin z szerokopasmową sonda lambda?
Mam. Stechiometr mierzy bez uwzglednienia wilgotnosci i ciśnienia powietrza, spechiometr mierzy wilgotnosc wiec mozna latwo obliczyc zawartość tlenu,wody i innych skladnikow. Tak mam, nie jeden tylko cztery renomowane warsztaty sygnowane moim nazwiskiem. Glownie serwisujemy auta flotowe i dajemy rok gwarancji na robote. A ty dasz? Wystawisz fakture? Uwzglednisz reklamacje? Masz opinie najlepszego warsztatu? 31lat moj dziadek, ojciec a teraz ja pracuje na opinie… A ty? Wiesz co to hunter dsp 600? Wiesz ze colortune jest dostepne z lb1, lb2 i niejest to zwykła przezroczysta swieca tylko narzędzie serwisowe stosowane przez bmw? Gunson colortune to nie tylko przezrovzysta świeca zapłonowa, dostępna tez z Sonda cyfrowa do analizy składu mieszanki. Wiesz co chiptuning benzyny? Wiesz ze gunson razy dwa siedzi aby zmierzyć sklad po chipsie? Wiesz ze gunson colortune to nie tylko swiece? Wiesz też ze gunson analizuje sklad spalin? Wiesz co to jest? Wiesz jak uzyc? Wiesz ze przy tej temperaturze i wilgotnosci powietrza nie wyregujesz gaźnika poprawnie? Nie nie wiesz…
wigotność mierzy higrometr a nie jakiś spechiometr - co to za słowo??. Jaką zawartość wody chcesz wyliczać? Rozmawiamy o strojeniu gaźnika a nie podlewaniu rabatki. Twoja rada z colortune jest mniej więcej tego typu że jak koleś zgubił klucze to niech podleci promem na orbite i sobie z teleskopu Hubble’a na swoje podwórko popatrzy to klucze znajdzie… reszta to bełkot. Co ma dsp 600 do skuterów? Od kiedy colortune jest jakimkolwiek narzędziem zalecanym i autoryzowanym przez ASO jakikiejkolwiek marki… mitomanie zwolnij z tą bajerą. Może twój dziadek i pracował 31 lat na opinie ale ty ją w 3 godziny zepsujesz bo bladego pojęcia nie masz o hasłach które tak rzucasz.
Chiptuning benzyny za pomoca świecy colortune???.. matko boska. A cała wyścigowa polska stroi silniki na hamowniach obciążeniowych i sondach szerokopasmwych wspomaganych knock sensorami. Silniki są momentami prewencyjnie przelewane lub pracują na zubożonych mieszankach… i ktoś sobie to ma wystroić świecą z szybką…Wracaj w interety mitomanie. I skończ trolować bo cie jeszcze ktoś na serio weźmie i krzywde sobie zrobi. Będziesz dalej produkował takie głupoty to to wszystko wyleci.
Witam. Dziękuję wszystkim za zainteresowanie tematem i chęcią pomocy.
Doprecyzuje troszkę dane związane z moim motorowerem.
Gaźnik to PZ 20 firmy HUEGANG .
Luz zaworowy ustawiłem po przejechaniu 400 km.
Teraz mam 570 km przejechane.
Gaźnik czyściłem 2 dni temu.
Oryginalny filtr powietrza bez kombinowania.
Uszczelki całe.
Brak modyfikacji przy wydechu .
Lewe powietrze BRAK
Wczoraj kupiłem dysze 0,72 0,80 0,85 dla testów.
Czy ten gaźnik w ogóle nadaje się do czegoś ???
Witam. Dzisiaj trochę eksperymentowałem z tym gaźnikiem.
dysza główna w gaźniku nie miała wybitego rozmiaru.
Założyłem dysze m4 0.80 mm.
Reguluje mieszankę jak się da lecz motor wchodzi do 6000 obr/ min i przerywa.
Zamienic dysze na 0.72 czy pokombinować na Clipie i rowkach na iglicy i obniżyć ją.
a jak wygląda świeca po tym przerywaniu? przerywac może z kilku powodów - brak paliwa, nadmiar paliwa, zapłon, świeca, elektryka zapłonu
Siema.
Od nowosci w motorze jest czarna swieca osmolona. Nawet jak wymienilem na irydowa jest to samo.
no to zakładaj że nadmiar paliwa, wsadź mniejszą dysze lub mniejszą dysze i kombinuj z iglicą
Tylko że przy oryginalnej dyszy jak sądzę rozmiar 0.72 kombinowanie nic nie daje .
Dobrze wkręca na max obroty z lekkim buuuuu a świeca i tak czarna i osmolona sucha.
Myślę że gaźnik jest porostu felerny albo źle dobrany .
Jaki proponujecie kupić gaźnik tylko taki pewny nowoczesnej konstrukcji tzn mambrenowy
Ważna informacja może pomóc.
Gaźnik to chyba nie pz 20 jak powiedział mi mechanik ze sklepu gdzie kupiłem motor.
Gaźnik to HUAFENG 16mm średnica przy cylindrze .
Teraz może coś poradzicie jaka dysza .
Błagam o pomoc .
dysze się DOBIERA. nie ma złotej rady. w zalezności od jakości cylindra, stanu tego cylindra, rodzaju filtra powietrza dobiera się dysze.
Problem rozwiązany . Założyłem oryginalną dysze chyba tam jest 0.72 wyczyściłem cały gaźnik i zapie…
PRZESTROGA DLA WSZYSTKICH NOWYCH MOTOCYKLISTÓW ZANIM ZACZNIECIE GRZEBAĆ PRZY GAŹNIKU WYCZYŚCICIE GO <ZART>
Dziękuje wszystkim za pomoc.
tak, tylko w poście wyżej napisałes że gaźnik czyściłes dwa dni wcześniej. wiec już nikt nie szedł tym tropem.
Moja wina.
Gaźnik czyściłem ale oryginalna dysze paliwową nie wyczyściłem tylko założyłem większa później z powrotem oryginalną nie wyczyszczoną i tak dalej … Masakra