Dylemat laika, kupno 50/125 :)

Witam wszystkich bardzo serdecznie, nazywam się Daniel, mam 16 lat i 174 cm wzrostu.

Do wakacji będę robił prawo jazdy A1 (125ccm) i poszukiwał pierwszego motocykla.

Na CAŁOŚĆ włącznie z opłaceniem prawka będe miał jakieś 3/4 tysiące.

Wiem że w tej cenie nie poszaleje, ale zauważyłem że można w okolicach 2 tysięcy dorwać Zippa Pro 50 np. tu: http://allegro.pl/zipp-pro-50-80-warszawa-najtaniej-i5210655116.html

Nie zależy mi na prędkości, wazne by motor dobrze jechał i pozwolił mi poznać świat motocyklistów - zapewne zaliczę glebę nie raz i nowego motocykla raczej nie ma sensu kupować.

Jest ktoś w stanie mi doradzić czego mogę szukać w tej kwocie / ew. czy Zipp Pro 50/125 będzie dobrym wyborem?
Podoba mi się odgłos 4T, bo 2T lekka masakra :P

ja mialem junaka 903 porażke tej firmy, wsadzilem silnik 125 jakieś 8koni, vmax 113 gps, doszłem do wniosku że predkość mi nie potrzebna i zalożyłem przełożenia na przyspieszenie, vmax spadł do 70 ale na 1 biegu moge jechać do 30-35 max. Ogólnie ci co mówią że 125/50 prawo itd fakt, ale motocykle są dla ludzi z głową, jeśli jeździsz z głową to bierz 125/50, Zipp jest chiński z tymi chinolami jest dużo problemów, przepalają się lampy, sprzęgła nie wytrzymują, czasami skrzynie eksplodują, mi skrzynia już 2 raz rozwaliła się i 3 razy sprzęgło rozsypało się, ale to może dla tego że dość mocno kręcę.

4t fakt ładny dźwięk, beznajdziejne osiągi chyba że 125 ale nie chinol. A może Supermoto Cie zainteresuje, ja teraz szukam właśnie sma jakiegoś w dwu takcie. Ja wychodze zawsze z założenia że na 2t powinien każdy uczyć się.

Zipp proo 50/80 lepiej kupic 125/50
Junaki wszelkiej maści 125/50 też warto
Ja mam też Zipp Xrace z silnikiem 125 od junaka, z tym że to już pionowy silnik koszt zippa wyszedł mi 1600 z zatartym silnikiem kupiłem silnik za 2200 nowy 125cm prawdziwe 125, i teraz jeździ się nim pięknie, osiągi ma jak na 125 przystało.

Jest dużo możliwośći na moto, ale jeśli będziesz zdawał w tym roku prawko to idź na prawko 30 godzin pojeździsz sobie moto potem dokupisz z 10 godzin zdasz i kupisz sobie 125, nie ma poco kupować teraz 50<->90 jeśli robić będziesz prawko. tymbardziej że masz tylko 3/4 tyś.