Siemanko… Mam problem taki… ze mam gaźnik 21mm i teraz tak na wakacje chce kupić 12mm i czy to nie będzie za mało? fajnie by było jakby wkońcu pało palił : ) …
Tuning:
Polini Speed Control
Rms Racing
Gianelli GO !
Gaźnik 21mm, Dysza 102
Pasek Dayco
Czy do tego zestawu wystarczy gaźnik 12mm ?..
I druga sprawa…
Jade na minimalnym gazie jest ok
Jade na maksymalnym gazie jest ok
Jade na pół gazu przerywa !! co to być może?.. Za duży gaźnik ?
Chciałbym kupić 17,5, byłby najlepszym rozwiązaniem ale nic ciekawego nie ma … : ( a 12mm to kupie luzacko …
Pomocy, sezon otwiera się a jeździć ni ma czym xd
Jak masz P/g to poszukaj gilery runner SP na częsci one mają gaźniki 17.5mm seryjnie ;p
myslisz Mafioz ze nie szukałem? .. Jak jest to drogie w h*j .. chciałbym do 130-140 max kupić gaźnik ..Mafioz napisał:
Jak masz P/g to poszukaj gilery runner SP na częsci one mają gaźniki 17.5mm seryjnie ;p
Pomóż coś z tym srednim gazie i czy nie będzie za mały 12mm?
Zadzwoniłem, popytałem i 17,5 mm z automatem kompletny 90 zł !
no to bierz, o ile masz jak to ssanie automatyczne podłączyć ;p jak nie to będzie trzeba kombinować, gdzieś chyba były przejściówki na mielochu automat>ręczne ;p
Chyba rafał93 opatentował ssanie ręczne zamiast automata.
Ja teraz mam ręczne, ale mam nadzieje ze gdzieś kabelek jest od automatycznego xd… a jak nie ma to co zrobić?
EDIT: nie bede zakładał innego tematu bo tam spam i wgl…
Mam teraz czerwona sprężyne dociskową czyli +60%…
Nie lepiej założyć malossi białaż…
Moze ta czerwona za twarda do tego setupu?
Ja bym założył tą malossi …
Mam setup podobny do twojego a nawet lepszy i mam białą małossi
ale myślisz ze by lepiej smigał?Adverion napisał:
Mam setup podobny do twojego a nawet lepszy i mam białą małossi
Myślę że tak … ale wiadomo jak dasz inną sprężynę centralną to musisz znowu wyregulować wszystko tzn. rolki sprężynki sprzęgła …
Sprzęgło kupiłem z sprężynkami, ich zmieniał nie będe bo jest git.. Rolki bedą 6g, i spręzyna Biała malossi , myślisz ze będzie gites na takim zestawieśAdverion napisał:
Myślę że tak ... ale wiadomo jak dasz inną sprężynę centralną to musisz znowu wyregulować wszystko tzn. rolki sprężynki sprzęgła ..
nikt ci nie powie czy będzie git bo nie wiadomo jak twój skuter zareaguje akurat na rolki 6g
a jeśli zostawisz te sprężynki sprzęgła to pewnie będzie ci trochę z niższych obro. ruszał …
Ale załóż a się okaże
Ok kupiłem za 9zł xd nówka ! . xD i teraz kupić rolki 5,5 czy 6,0 g do Polini Speed Control?:D…
I czy te pół gazu może być od za dużego gaźioraż;) .
Foty :
Nom raczej tak bo 21mm to lekka przesada do 50ccm xD a 12 za mały najlepszy 17,5 ejst do 50ccm
Ok Adverionku :**. A teraz czy lepiej 5,5 czy 6 g? ;d bo teraz to kurde z 3 g mam rolki …
Najlepiej jakie rolki pod tą sprzęzyne?;D
coś tak czuję że 6gr będą lepsze ale nie jestem pewien…
Wiesz… z rolkami to już tak się nie da że ktoś ci powie że takie i będą gites … każdy skuter inaczej reaguje na regulację
Dobra zamówiłem 6g + biała sprężyna xd