Duży nagar w cylu

Hej
Mój pierwszy problem to to że skuter słabo pali. Jak zimny to odpali pare razy a potem albo wcale nie odpala albo odpala i w ogóle nie chce wejść na obroty.
Drugi problem to to że tworzy mi się duży nagar na tłoku i głowicy. Czyściłem dzisiaj cyl i na tłoku i głowicy był nagar o grubości ok.2mm. A oto fota: TŁOK

Moje pytanie. Jak zapobiec powstawaniu nagaru dodam że gaźnika nie da się wyregulować bo skacze po obrotach jak głupi.

Tak wogule to co ty masz za sqter?

Jezeli 2t zmień olej.
Jeżeli 4t to może masz z zaworami coś nie tak ?

Mam 4T
Zawory są ok. Spróbuje je jeszcze wyregulować.

A może olej zmień ? JAki maszł nie jeździsz już na nim za długo ?

Na tym oleju co mam przejechałem może z 500km.
Dodam jeszcze że zanim miałem problemy ze skuterem tłok mi 2 razy spuchł przez nie wyregulowany gazior po czym już zaczęły się problemy z regulacją i silnik zaczął skakać po obrotach.

Regulacja gaźnika ! W Tych chinczorkach naprawde sporo daje , jeżeli nie to ja nie mam koncepcji a może coś z cylem ?

Podaj, tak jak mówił Wino jaki masz olej - markę i nazwę, a nie tylko ile na nim jeździsz… Jak masz jakieś gówno, to trudno się dziwić, że daje straszny syf…

olej mam zalany taki : http://www.superskuter.fc.pl/product_info.php?cPath=15_14&products_id=22
w sklepie koleś mówił że jest porównywalny z motulem więc wziąłem

Mów od razu, że masz orlena, a nie nam takie straszne zdjęcia pokazujesz :lol: - Jacob555

Zlej to … nalej mobila i ciesz się życiem :smiley:

a jeszcze się zapytam czy od małych rysek na cylu ale nie głębokich może mu coś być

jak małe takie ledwo widoczne to nic mu nie będzie