Duże spalanie? Słabe osiągi? Wyreguluj!

Soprano ma racje! Herezje!

A ja już się bałem, że jakieś złe informacje mam, jednak kilka osób również się nie zgadza.

Po kilku minutach bierzemy śrubokręt i zmniejszamy dawkę paliwa śrubką mieszanki kręcąc w lewo. Powoli, aż do momentu kiedy zgaśnie. Skuter z opóźnieniem reaguje na zmiany. W między czasie korygujemy niskie obroty, aby nie gasł bez dodawania gazu. nie kapuje, powoli aż do momentu kiedy zgaśnie … w miedzy czasie korygujemy niskie obroty to zanim zgasnie mam podkrecic obroty??

Tego własnie potrzebowałem : ) Wielkie dzięki !

No mi też.

mam takie pytanie co to moze byc ??? jak odpalam skuter to z gaznika leje sie paliwno do filtra powietrza jak to naprawic ???

Jakie paliwo polecam: odpowiadajac na twoje spostzrezenie bze lipne paliwo na stacjach tesco nie zgadzam sie z ta teoria 1 maja nowe zbiorniki nie zasyfione jak w starszych stacjach paliwowych 2 stosujac paliwo 98 tesco od ponad 2ooo tys km na skuterze 4t jade bez wiekszych spadkow mocy w wie osoby na seryjnej 50 cm z odblokowanym gaznikimem polozenie przepustnicy , otwarciem tlumika, modulem seryjnym solo 65-70 na/h 2 osoby 55-60km/h tankujac na innych stacjach nie uzyskuje tych osiagow :slight_smile:

Ja tankowałem na Tesco na Górczewskiej w Warszawie. Dwa razy, bo za drugim razem samochód stanął dęba na środku skrzyżowania. Ja i tak miałem szczęście, bo kumpel miał cały układ paliwowy do czyszczenia i 300 zł poszło mu z kieszeni. Stacje marketowe zdecydowanie odradzam!

Przepraszam, ale mam uwagi.

"Wkręcamy ja maksymalnie w prawo. (najbogatsza mieszanka – najwięcej paliwa)." - Czy przypadkiem wkręcając śrubkę nie zakręcamy mieszanki (zmniejszamy paliwa)? Pytam bo np. tutaj: http://www.skuterowo.com/gaznik-jak-optymalnie-wyregulowac/ pisze "4. Wykręcasz śrubkę od regulacji mieszanki do momentu aż skuter zacznie się dławić (przelewać – więc robisz to powoli)" co oznacza, że wykręcając zwiększamy paliwo, a nie zmniejszamy.
Poradnik zaprzecza poradnikowi przez co robicie ludziom mętlik w głowie i nie wiadomo, czy paliwo można zmniejszyć wykręcając czy wkręcając śrubkę.

Z tego co mi wiadomo jeśli dokręcasz śrubkę mieszanki to zwiększasz paliwo, odkręcasz to zmniejszasz paliwo. Jak regulowałem gaźnik u siebie w motorowerze (139fmb) i u kolegi w skuterze (139qmb) to dokręcenie śrubki powodowało zalewanie świecy, a odkręcenie "zapowietrzanie" że tak to ujmę. Stawała się sucha i czarna.

Do rzeczy artykuł ! Pozdrawiam

Witam mam problem z regulacją jak jade narmalnie to ustawiam i nie mogę dławi go i dusi jak ściągnę stożek to chodzi jak rakieta. dysza 90 gaźnik chińska podróbka dellorto 21 phbn. czy mam zmniejszyć dysze?? czy co?? prosze o pomoc

Wydaje mi się, że mniejsza dysza powinna załatwić sprawę... Celowałbym w 80-85.

Coś tu kolega z tymi paliwami namieszał,95v na szelu to na pewno nie lepsza od 98 na orlen,ale to nie ważne co kolega koledze mówi,ja od początku jak kupiłem skuter czterosuwowy używam tylko 98,różnica co do 95 jest bardzo duża,zauważyłem to po raz pierwszy przy kosiarce,ale myślałem że to przypadek,jak kupiłem ten skuter też nie zwracalem na to uwagi do momentu gdy na szelu zabrakło 98 i kupiłem 95,różnica po przejechaniu kilometra była bardzo wyraźna,stracił na mocy i na v maxie,mam na fabrycznym silniku przejechane prawie 6 tyś.km.i nic z silnikiem sie nie działo nawet na największych upałach,nawiązując do kolegi opisu że na 98 się bardziej grzeje,silnik chłodzony powietrzem,pozdrawiam krzysztof1956

CO DO REGULACJI GAŹNIKA ,PROSZĘ ZAWSZE ZWRACAĆ UWAGĘ NA MEMBRANĘ W GAŹNIKACH 4T,JA SIĘ JUŻ O TYM PRZEKONAŁEM,MEMBRANA MA BYĆ ELASTYCZNA I NIE POMARSZCZONA,PO ZA TYM IDENTYCZNA JAKA BYŁA ZAMONTOWANA W ORYGINALNYM GAŹNIKU,NIE PODRÓBA,OD TEGO ZALEŻY CAŁA REGULACJA GAŹNIKA.POZDRAWIAM KRZYSZTOF1956.

“Syntetyk – stosunkowo tani, nadaje się do nowych silników. Za słaby na stare silniki. Półsyntetyk – szlachetniejszy, nie za drogi, pozostawia mniej nagaru, najbardziej polecany. Mineralny – Najdroższy, najszlachetniejszy, powinien być używany w starszych silnikach to przedłuży ich żywotność.” Czy ktoś kontroluje to co tu jest napisane?!

Gdzie jakakolwiek korekta tych bredni o oleju???