duza kompresja, przegrzewanie się skutera

dzisiaj po moim tunningu czyli zwiekszeniu kompresji w cylindrze 72 ccm w skuterze keeway hurricane skuter sie przegrzewa po przejechaniu 2km, jak temu zapobiec?

moc ma nieziemska :-D

po przekreceniu kluczyka za kazdym razem mam samo zaplon :/

to możesz już go spokojnie ropą zalewać skoro ma aż taką kompresję że dochodzi do samozapłonu po 2km pracy silnika..

A jak Ty tą kompresje żeś zwiększył :D

a mozesz powiedziec jak zwiekszyles ta kompresje ;)

pewnie planował głowice :)

spalanie stukowe się pojawiło
zatankuj vpowera99+ lub pobaw się wyprzedzeniem zapłonu

żeby pobawić się zapłonem to musiałby kupić jakiś moduł z regulacją kąta wyprzedzenia zapłonu (ale jakie kąty są w 2T?) , bo na zwykłej kostce nie da rady tego zrobić, lecz to byłoby lepsze niż tankowanie dwusuwa wysooktanowym paliwem, zresztą i tak już mu się grzeje, a co będzie przy +30 C i paliwie 99 oktan(?!) lepiej nie myśleć :)

Tak planowalem glowice i wyciaglem uszczelke silnik-cylinder co do samozaplonu to masakra nie mam jak motor zgasic:-D

Na samo zapłonie przejechałem 500m:D

Zatykaj rurę wydechową to zgaśnie. Ja też tak miałem.

Dalem podkladke miedzy cylindrem a karterem dzisiaj i jest lepiej nie przegrzewa sie lecz jest charakterystyczny dzwiek jak sie zwalnia (dzwiek taki jak brakuje benzyny) dodam, ze iglice mam na 4 zabku

radziłbym ci go przywrócić do poprzedniego stanu, bo takie zachowanie silnika wskazuje na to , że coś jest nie tak, i jak będziesz tak jeździł to zacznij zbierać na nowy silnik :D

raczej na cylinder :-D mam jeden zapasowy :-D

Poprostu tak jak by bylo zaduzo powietrza w mieszance

Chyba juz wiem dlaczego tak dziwnie dziala, 4 szpilka nie trzyma

wiecie moze jaka jest szpilka tzn jakiego rozmiaru? m7?