Droga Warszawa - Mińsk Mazowiecki: opinie o trasie

W weekend wybieram się do Mińska Maz.
Chciałem się zapytać jak się jedzie na tym odcinku (myślę o krajowej 2-ce czyli tej na Siedlce i dalej chyba Terespol) czy lepiej sobie odpuścić jazdę skuterem i pojechać samochodem ?

Z tego co pamiętam gdzieś chyba za Wesołą zaczyna się pobocze z linią przerywaną - czy można jechać po tym skrawku jezdni ?

Jeżeli masz przerywaną to spokojnie możesz jechać, nawet jak ciągła jest to zawsze z tego się wytłumaczysz jakby co :)
Możesz jechać, to w końcu nie daleko.

Broń Boże nie jedź tą trasą samochodem, bo wcale nie będziesz szybciej. Ta trasa to totalna beznadzieja - ani pobocza, ani linii przerywanych - same ciągłe i co chwila wysepki. Po remoncie to totalna klapa!

Dokładnie samochodem to masakra wiem jak jak to jest ponieważ mam rodzinę w Siedlcach a najgorzej jest w Mińsku więc skuterem to nie jest taki zły pomysł. Może samochodem dojechał byś wcześniej ale na tej drodze różnie bywa bo czasami może się trafić korek np 2km przed mińskiem

Dziś w nocy jechałem DK2 na trasie Siedlce - Mińsk Maz. i faktycznie - ciągle linia ciągła i te wysepki. Żeby wyprzedzić ciągnik trzeba było kombinować 5 km. Plus to asfaltowe pobocza, dość szerokie. Coś podobnego jak w stronę Sochaczewa.

Panowie do Siedlec jeździ sie prze Wyszków :) trasa S8 a pózniej Lochow, wegrow i do Siedlec. Bez korków i jedziesz ciagle a nie stoisk w korku. Nadrabiasz jakieś 15 km.

Racja, Amroz. Ja do Międzyrzeca jeżdżę przez Stoczek i Łuków.

trochę daleko ;d

Chyba 10 km więcej. Może i ogólnie wolniej się jedzie ale przynajmniej równo i bez wku$wiania się. A wczoraj jechałem 2 i nie było problemów.