Witam, mam nadzieje ze nie uruchomię wojny. Potrzebuje czegoś na dojazd do pracy przez spore miasto. Moje pytanie brzmi:
Czy jest sens brać chinski motorower z większym Cylindrem przerobiony ale np "roczny z małym przebiegiem". Czy staruszka markowego z duzym przebiegiem? Chodzi mi tutaj o osiągi... te chińskie motorowery się spisują ? Troszkę mnie dziwi że w salonie kosztuja np 4,5tys, a kupiony w marcu tego roku z 3,5 tys już. Natomiast staruszki się trzymają w cenie.
Co kupić? (oczywiście używane)
Bartona FR Rometa Arrow Fly Junaka 903
Czy pójść w markowe, ale dużo starsze i mające więcej na liczniku. Znalazłem parę w tej cenie, ale wątpliwych troszkę... (niby akumulator do wymiany etc etc... mi tam to smierdzi)
Derbi gpr 50 Yamahe tzr 50
Może ktoś mi coś innego poleci? Chciałbym aby wyglądało ala scigacz. Każdy ma swoje gusta... o nich się nie dyskutuje. Mam nadzieję na pomoc z waszej strony, z góry dzięki
ja kupiłem aprilię rs 50 z 2007 roku i polecam !!! piękna i jeździ świetnie :) Starsze modele też spoko tylko trzeba wziąć do kupowania kogoś co zna się na motorach :)
Zasada jest prosta: jak dbasz, tak masz; nie ma różnicy czy to chińczyk czy inny - i tak będziesz duuuużo szybszy niż jakikolwiek samochód w mieście. Ja latam na ciężkim chińskim skuterze 50ccm po dużym mieście, a po wymianie seryjnego wariatora bez żadnego problemu kulam grubo powyżej 60km/h której i tak nie wykręcam w ruchu miejskim. 50ccm w zupełności starcza do sprawnego poruszania się po mieście - zawsze ruszasz pierwszy spod świateł :-)
Jest to glowny powod checi przesiadki na motor. Slalom miedzy korkiem, i powrot w 20 min z pracy. Jednak nie ukrywam ze tez chcialbym sie np czasem bujnac do lasu z 20 czy 30 km za miasto. Masz racje ze jak dbasz tak masz, jednak nie jest tak ze te chinskie ladne (bo wygladu im nie mozna odmowic) motorowerki nie sa zbyt delikatne? Takze z tego co rozumiem ich silniki sa duzo slabsze od markowych. Rowniez zadaje sobie pytanie, czemu ktos kto kupi taki motorower go sprzedaje po paru miesiacach.. bo tak zazwyczaj jest z tymi modelami, juz troche przegladam portale i zazwyczaj sprzedawane sa roczne czy po jednym sezonie... to mnie troche odstrasza. Chce go uzywac codziennie, a nie tylko od swieta. Niestety nie znam nikogo z jakas wiedza na temat malych pojemnosci.