Witam, kupilem ostatnio skuter Zumico Ignis, mam przejechane 250km, lece nim max 50km/h i docieram go, ale nie wiem ile mam jezdzic, bo kolega ma kymco s9 i ma czerwona strzalke przy 45km/h wiec wiedzial ile ma jezdzic, a z jaka predkoscia mam ja sie poruszac?
Ta czerwona strzałka u kolegi oznacza prędkość max zablokowanego skutera.Spokojnie możesz jechać te 50 km/h.Pamiętaj, że licznik w każdym skuterze przekłamuję średnio o 5km/h.
No, ta czerwona strzałka to tak jak pisał Jakub. Jeździj normalnie, tzn właśnie tak do 50km/h ;) Na razie potem już całkiem normalnie. Po prostu jedna jest rada nie zarzynaj maszyny ;)
Nie traktuj manetki w sposób zero jedynkowy a bedzie dobrze :D
Ja przez pierwsze 30 km jeździłem 30 km/h czasem dociskając gaz, rozpędzałem się do 60 i puszczałem gaz.Potem 35-40 km/h przez kilka km i dwa km z maksymalną prędkością. Co kolejną próbę prędkość wzrastała i teraz po 200 km skuter osiąga 70 km/h na prostej. Potem powoli się rozpędza dalej ale na razie wolę nie sprawdzać ile pójdzie maksymalnie na prostej. Teraz będę jeździł maks 50 km/h przez kolejne 200 km. A potem będzie dotarty. Niestety docieram bo byłem zmuszony wymienić cylinder więc przy okazji wymiany postanowiłem zażyczyć sobie zestaw bez zmiany głowicy 72 cm3. Dlaczego musiałem zmienić cylinder? Pękł tłok, zatarł się sworzeń tłoka. Stary cylinder 50 cm3 można jeszcze wykorzystać bo nie jest zniszczony.
Wielkie dzieki, porady sie napewno przydadza, wiecie jestem amatorem jesli chodzi o tego typu maszyny, dobrze czasem zapytac sie kogos kto sie zna. Nadal bede jezdzil te 50km/h , maszynki nie dozynam, ale jak ruszam to manetka powoli idzie do dolu a nie odrazu dno ;]
Do zamkniecia ;]