Docieranie !!!

Cześć. Mam nowy skuter z salonu oczywiście 50 ccm. I mam pytanie odnośnie docierania. Czy mogę go docierać na Castrol Power 1 Racing 2t czy lepiej na jakimś innym oleju. Jak na innym to napiszcie jaki.

No jak skuter 2T to na oleju 2T, jeśli masz wątpliwość czy na syntetyku czy na mineralnym to nie ma znaczenia w 2T. Docieraj na takim oleju na jakim będziesz potem jeździł.

Powiem jedno , zle zrobiłes ze kupiłes nowy z salonu. co prawda nie znam sie na tych olejach który leciac... ale jedno wiem . Teraz do przebiegu 500km musisz jezdzic nim do 25 km/h (tak aby nie mial duzych obrotów) po 500 km mozesz "zwiekszyc" :D predkosc do 40 km/h przez kolejne 500km.... pozniej po przebiegu 1000km jedz nawet 90 jak tyle wyciagnie, ale te poczatki sa tragiczne ! Wiem bo moj kumpel równiez zainwestował w saloniaka przez co bardzo zaluje swojego kupna. Lepiej kupowac 3-5 latki uzywane z przebiegiem max 5-6 tysiecy. Wtedy spokojnie (przy dobrej eksploatacji ) 5x tyle samo .. .

Nie rozumiem dla czego piszesz "zle zrobiłes ze kupiłes nowy z salonu"... Skuter się dociera 300-400 km i tyle, więcej nie potrzeba... I do 100 km wystarczy nie przekraczać 30 km/h i potem stopniowo zwiększać. Lepiej kupić nowy niż katowany przez X czasu, pojeździć trochę i robić remont...

http://www.skuterowo.com/docieranie-silnika-wersja-ostateczna/
http://www.skuterowo.com/nowy-skuter-jak-go-dotrzec/

i chyba koniec tematu :)

zgadzam się z Tobą Leszku. A podsumowując Borys jak będziesz o niego dbał tak będzie Ci jeździł

Memory napisał:

Teraz do przebiegu 500km musisz jezdzic nim do 25 km/h (tak aby nie mial duzych obrotów) po 500 km mozesz "zwiekszyc" :D predkosc do 40 km/h

Kolego, nie powielać głupot przeczytanych w internecie. Jakbyś trochę się wysilił i zapoznał z zasadą działania przekładni bezstopniowej to byś wiedział że czy 25 km/h czy 50 km/h można jechać z tymi samymi obrotami silnika. Gdyby obroty rosły razem z prędkością to po co byłyby przekładnie?

Borys, jeździj normalnie, nie przegrzewaj silnika, ruszaj manetką w pełnym zakresie. Jeżeli chcesz dobrze dotrzeć to wszystkie elementy muszą pracować tak jak będą pracowały w dalszej eksploatacji czyli w pełnym zakresie.