Docieranie

Witam w sobote kupiłem rometa 767 2t skuter ... I nie wiem jak z tym docieraniem zrobiłem już jakieś 180 kilometrów jeżdżąc 30 -35 km/h a dziś przeczytałem artykuł o docieraniu że w prszypadku 2t należy docierać ze zmiennymi obrotami raz większe raz mniejsze noi rozgrzewać przed jazdą a tego nie robiłem czy nic sie nie stanie jak teraz dostosuje sie do artykułu o poprawnym docieraniu ?

nic sie nie stanie

ja po założeniu cylka postawiłem go ażdo nagrząnia ochłodził się i tak 3 razy czasem przygazowałem a potem juz normalnie na różnych zakresach obrotów nie słuchaj ludzi którzy mówią ze przez pierwsze 500 km masz jezdzic 20 km/h po takim zabiegu by nie chciał jechac Mozesz jezdzić normalnie nie szaleć aż tak ostro ja ci powiem że kupiłem chiński cylek 70cc i docierałem go przez tydzień teraz już jeżdże normalnie i nic nie pęka ani sie nie zaciera pozdro ;)

Ja przez jakies pierwsze 100km jezdziłem na 2/3 mocy . potem jezdząc z kolegą ( on drugim motorkiem) jezdziłem juz normalnie odkrecając manetke do końca i praktycznie co każdą wioske postój na kilkanaście min i dalej w droge . Nie zauważyłem żadnej straty mocy ani nic a poki co mam przejechane około 800km .

Chlopie.. jezdzij tak jak chcesz, tylko nie przesadzaj i bedzie dobrze :))