Docieranie skutera

Witam jako iż jestem nowym kierowcą na drodze i nie za dobrze znam się na temat docieraniu skutera chciałbym dostać jakieś porady lub dowiedzieć się czy docieram skuter dobrze.
Posiadam Keeway Matrixa 50ccm jakieś dwa tygodnie temu wymieniłem cylinder i przez pierwsze 110km jeździłem ze zmienną prędkością 35-40 km/h i raz przyśpieszyłem po 110 km do 47km/h na chwile i nie rozpędzałem skutera na maksa.Teraz boję się że docieranie może pójść źle. Nie chciałbym żeby ślinik się przegrzał i zatarł.

Proszę o pomoc i z góry dziękuje.

użyj wyszukiwarki. do znudzenia o tym jest

dorzucę pytanko bo możliwe, że będę montował czujnik temperatury silnika. przy jakiej wartości najlepiej stanąć i dać odpocząć skuterowi?

to zależy gdzie go zamontujesz i jaki to silnik

przy śrubie pokrywy zaworów lub w śrubie(w środku) spustu oleju, silnik 4t 80cc. podałbyś wartości do obu miejsc?

google którego użyłem ponieważ jest ogólnie dostępne twierdzi że 65-85 olej w misce i do 115-120 stopni na głowicy

dzięki :D, ostatnie pytanko tutaj, żeby nie tworzyć niepotrzebnie nowego tematu. a więc kupiłem sobie ostatnio silnik i znalazłem coś dziwnego, możesz mi powiedzieć co to jest? jest w tym miejscu olej, nie wiem czy cieknie bo jeszcze nie jeździłem, guma jest otwarta od lewej strony, olej może wypływać.

asd