Docieranie skutera 4t

Witam. Mam problem z skuterem, otóż założony jest nowy cylinder(80cm3), tłok,głowica i jest teraz na dotarciu. Przejechałem już nim około 530 km i postanowiłem przetestować jego v-max. Z górki jechałem maksymalnie 60-65 km/h. Moje docieranie wyglądało tak:
0-35 km jezdzilem około 15-25 km/h i robiłem przerwy co 3-5 km
35-100 km jezdzilem około 30-35 km/h i robiłem przerwy co 3-5 km
100-400 km jezdzilem około 40 km/h i robiłem przerwy co 5-7 km
Teraz jezdze tak około 45-50 km/h i robie przerwy co 10 km
Skuter ogólnie przyspieszenie ma bardzo dobre ale rozpędza sie do 50 km/h łapie wyższe obroty i do 60-65 km/h i więcej już nie może. Co może być nie tak??
Proszę o objaśnienie co mogę zrobić lub co zrobiłem nie tak podczas tego docierania :c

wyreguluj zawory, zmierz kompresje i jak wszystko ok pozostaje regulowac napęd lub gaźnik. Ale w docieraniu jesteś w połowie i to jest za wczesnie na testowanie maxa

Zawory były regulowane po 400 km, nie mierzyłem kompresji, napędu też nie ruszałem a gaznik tez był regolowany po 400 km

A i jeszcze jak schodze z obrotów jak jade 60 km/h to słychac tak jakby tak cicho strzelał z wydechu ale bez płomienia

no to tak na logikę co ci zostało? pomijając fakt że przy docieraniu to i ze 3x można gaxnik regulować.

czy sprawdzic kompresje i jak jest ok to napęd ?

A i jeszcze jedno gdy odpale skuter na zimnym to musze mu troche gazu trzymac tak przez minute bo jak puszcze to gaśnie. I jeszcze gdy stoi w miejscu i chodzi na wolnych obrotach to napęd bardzo głośno pracuje tak jakby cos sie tam ocierało.

ale to jak piszesz że “jakby coś tam ocierało” to mamy zgadnąć czy ociera czy nie?

Mowie tylko ze jest taki dzwiek ocierania sie

A cały napęd był wymieniany na nowy jakos 3500 km temu