Docieranie po remoncie

Witam :slight_smile: W mojej gilerce runner zostały wymienione nastąpujące części:
1.łożyska Ważu.
2.Pier?cienie
3.T?ok

Ile mam to wszystko docierać ? Przejechałem już około 120 km.

jak to żeliwo to ten tłok docierażbym do 500km dla pewno?ci.

po wymianie tłoka trzeba docierać tak jak przy wymianie cylka :stuck_out_tongue: z tego co mi wiadomo. Choc to zależy na jakim oleju wszystko docierasz. na mineralnym wystarczy ok. 300km, ale jakość docierania jest kiepska, na pół syntetycznym ok. 500km a na full syntetyku ok. 1000, ale za to wszystko jest prawidłowo dotarte :slight_smile:

zgadzam się z corey93

czemu nowy tłok niby docierać tak jak nowy cylinder? przecież to tylko sam tłok a nie jak w nowych kitach tłok i cylinder. Teraz trzeba tylko spokojnie pojeździć trochę żeby pierścienie się spasowały.

Mafioz napisał:

Teraz trzeba tylko spokojnie pojeździć trochę żeby pierścienie się spasowały

Dla pewnosci lepiej pojeździć te 500km na pół syntetyku....

ja zawsze jak dobieram to 500km ani km mnije 500km to jednak juz sprawdzona liczba :mrgreen:

Sąuchajcie!
Ogólnie zajmuje się tuningiem skuterów itp!
Zaden skuter w który wk??dam 70cc lub 50cc nowy cylinder nigdy nie docieram go!!!
Tzn odpale go i chodzi z 15min z przerwami na wolnych i leje bardzo duzo oleju dodatkowo i potem juz gas na maks!!! DOSąOWNIE!!
Zawsze tak robie i jest idealnie!!
Ostatnio po 15tys km zdjełem poliniego sporta to jak nówka dalej:]
Ty jeszcze w dodatku dażes nowy tłok i docierasz juz 120km:O
Wiec juz nic się nie bój gas na maks!! Jak by miał walnac pierscien juz by pękł. Przy docieraniu najważniejsze są pierwszs minuty chodzenia silnika, oraz regulacja mieszanki i temp silnika!!