Dobór oleju do Kawasaki kz 500 1980r.

Witam. Nabyłem motocykl, poprzedni właściciel dał mi tylko pusta bańke po Elfie syntetycznym 10w40 Moto Road. Na korku wlewu oleju mam napisane jak byk 10w40 SAE. I kupiłem lotos 10w40 SAE tyle że pół syntetyk, i wiadomo, przeznaczenie ma typowo do samochodów. I teraz nie wiem czy jednak kupić inny czy mogę wlac ten?

kup taki który zaleca producent tego motocykla w swojej instrukcji lub zgodny z nim albo taki który polecają fora użytkowników tego motocykla.
fajnie że standardowo zrobiłes tejemnice z tego co to za sprzęt wiec sie wiecej doradzic nie da. jak ci mamy doradzać jaki olej masz lać jak nikt oprócz ciebie nie wie do czego?
no i jeżeli masz w nim skrzynie biegów pracująca w tym oleju to typowo samochodowy olej bez odpowiedniej klasy MA może być problematyczny. Nie w każdym przypadku jest ale czasem bywa.

Kawasaki kz 500, rocznik 1980. O instrukcje ciężko. Wybacz, nie przyszło mi do głowy że może to mieć znaczenie. Czytałem że do tego typu starszych maszyn nie powinno być różnicy ze względu na to że kiedyś nie było takiej technologii produkcji oleju. Dlatego wolę dopytać

https://www.google.com/search?sxsrf=ALeKk00MSblf5R44BZnBDZ7JqyrT98b7DQ%3A1598296343844&ei=FxFEX7mUM6WurgTmi4SYDA&q=kawasaki+kz+500+service+manual+download&oq=kawasaki+kz+500+service+manual+download&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAzIFCAAQzQIyBQgAEM0COgYIIxAnEBM6BggAEAcQHlCVO1itPGCkSmgAcAB4AIABdIgBxwKSAQMwLjOYAQCgAQGqAQdnd3Mtd2l6wAEB&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwj5-8fuxbTrAhUll4sKHeYFAcMQ4dUDCAw&uact=5

1 link